Radnici Tigra traže od države rešenje za privatizaciju fabrike

Izvor: JužneVesti.com, 17.Okt.2019, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Tigra" traže od države rešenje za privatizaciju fabrike

Kako bi sprečili da fabrika ode u stečaj, ali i pronašli strateškog partnera, sindikat zaposlenih u državnoj fabrici Tigar AD obratiće se Ministarstvu privrede, a pomoć u rešavanju problema očekuju i od grada. Stanje u fabrici čiji je većinski vlasnik država, bila je tema prvog sastanka Socijalno-ekonomskog saveta.

Iako je poslovanje poslednjih godina stabilizovano i proizvodi iz fabrike obuća se izvoze, sudbina državne fabrike i dalje je nejasna. Dva pokušaja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz 2015. i ove godine da su usvoji unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) nisu uspela, a radnici su odlučili da se opet obrate Ministarstvu privrede kako bi saznali njihove planove za fabriku.

Zaključak Socijalno-ekonomskog saveta Grada Pirota je da se, pored pisma koje će se uputiti Ministarstvu privrede, zatraži i sastanak kako bi se razgovaralo o iznalaženju najboljeg mogućeg rešenja za Tigar.

Predsednik Samostalnog sindikata u ovoj fabrici Slobodan Petrović kaže da su radnici dali najveći doprinos u prevazilaženju problema, da je i država do sada dosta učinila, ali da očekuje da ona i reši sudbinu fabrike.

Država i Ministarstvo privrede su puno učinili za Tigar. Uprkos problemima odolevamo 7 godina, očuvali smo kupce, kompanija nesmetano radi. Želja sindikata je da se po ko zna koji put obratimo Ministarstvu privrede oko rešavanje sudbine fabrike i da se zajedno sa gradom Pirotom nađe najbolje moguće rešenje za uspešnu privatizaciju - rekao je Petrović.

U tome će im pomoći i Grad, rekao je gradonačelnik Vladan Vasić koji je predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta.

Jedna bitna tema Socijalno-ekonomskog saveta je bila stanje u fabrici i da se kontaktira država, da se napravi sastanak sa Ministarstvom privrede, da vidimo kakve su njihove namere jer je ona u većinskom vlasništvu države - kaže Vasić.

I radnici, ali i Grad, očekuju uspešnu privatizaciju fabrike kako bi se očuvala radna mesta, a presudnu ulogu u pronalaženju strateškog partnera očekuju od Ministarstva privrede.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.