Izvor: JUGpress.com, 04.Avg.2021, 07:54

Radnici Geoksa traže plate, kažu da obećanja ne mogu da jedu

VRANJE

Oko 150 radnika italijanske kompanije Geoks protesvovalo je jče ujutro na ulazu u fabrički krug.

Pogon ove kompanije je od pre dva dana i zvanično zatvoren u Vranju a radnici nisu mogli dalje od kapije.

Prenose nam i da ni stečajni upravnik nije hteo da sidje i razgovara sa njima već im je preko obezbedjenja poručio da svoje primedbe >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << napišu na papiriću i ostave na ulazu u fabriku.

Radnici kažu da su preko društvenih mreža i iz medija saznali da su dobili otkaze , da ih niko do šefova nije pozvao da im to kaže.

Zabrinuti su za golo preživljavanje svoje i svoje dece jer, kažu nam , u Vranju nema mnogo mogućnosti da se nadje novi posao.

Obećnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će do kraja godine biti rešen njihov problem uglavnom doživljavaju kao predizbornu kampanju, ogorčeni su na njega i druge političare, naročito lokalne , jer su sigurni da su znali bar predhodna dva meseca da će Geoks da zatvori fabriku u Vranju ali ništa nisu učinili po tom pitanju .

Sada, kada su ostali bez posla, pričaju o prisiljavanju na prekovremeni rad, o merenju vremena koje mogu da provedu u toaletu, o mobingu.

Malo dalje, u Leskovcu, premijerka Srbije Ana Brnabić je zamerila medijima da pišu samo o zatvaranju fabrike Geoks u Vranju ali ne i o “50.000 novih radnih mesta”.

Na pitanje novinarke Regionalne informativne redakcije JUGpress šta da rade i od čega da žive radnici Geoksa i da plaćaju kredite do kraja godine, za kad su Vučić i ona obećali rešenje , Brnabić nije odgovorila već je ponovile da “neće biti ostavljeni na cedilu”.

A od čega će da žive do tada, do kad neće biti ostavljeni na cedilu, pitanje je koje, izgleda, muči samo radnike, ne i političare.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.