Izvor: JUGpress.com, 23.Jun.2021, 09:08

Radna grupa za bezbednost novinara o Vidojkoviću

BEOGRAD

Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara održala je danas vanredan sastanak povodom slučaja novinara Marka Vidojkovića kojem su upućene pretnje smrću i osudila je te pretnje, saopšteno je posle sastanka.

Zamenik republičkog javnog tužioca Branko Stamenković upoznao je članove Radne grupe sa činjenicama o ovom slučaju i aktivnostima koje su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo preduzeli na njegovom rasvetljavanju.

Članovi Radne >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << grupe naglasili su da je važno da se kontinuitet rada ove grupe nastavi u punom kapacitetu, kako bi zajedničkim radom postigli  veću efikasnost u zaštiti novinara i povećanju njihove bezbednosti.

Današnjem sastanku prisustvovali su i partneri iz međunarodnih organizacija, navodi se u saopštenju.

U radu ove Radne grupe već neko vreme ne učestvuje pet novinarskih udruženja i asocijacija.

Zbog toga što su predlog da se razgovara na sastanku Radne grupe za bezbednost novinara o napadima na redakciju KRIK-a u provladinim tabloidima i od strane poslanika SNS u Skupštini Srbije ignorisali predstavnici Vlade Srbije i ministarstava ovu Radnu grupu su napustili Asocijacije medija, Asocijacije onlajn medija (AOM), Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Poslovnog udruženja Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.