Izvor: RTS, 22.Jun.2021, 18:44

Radna grupa za zaštitu novinara osudila pretnje Vidojkoviću

Članovi Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara osudili su pretnje smrću upućene novinaru Marku Vidojkoviću, saopšteno je iz Vlade.
Radna grupe za bezbednost i zaštitu novinara održala je vanredan sastanak povodom slučaja novinara Marka Vidojkovića kojem su upućene pretnje smrću.

Zamenik republičkog javnog tužioca Branko Stamenković je, na sastanku, upoznao prisutne članove Radne grupe sa činjenicama o ovom slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i aktivnostima koje su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo preduzeli na rasvetljavanju ovog slučaja.
Članovi Radne grupe naglasili su u diskusiji da je važno da se kontinuitet rada ove grupe nastavi u punom kapacitetu, kako bi zajedničkim radom postigli veću efikasnost u zaštiti novinara i povećanju njihove bezbednosti.
Današnjem sastanku prisustvovali su i partneri iz međunarodnih organizacija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Radna grupa za bezbednost novinara o Vidojkoviću

Izvor: JUGpress.com, 23.Jun.2021, 09:08

BEOGRAD..Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara održala je danas vanredan sastanak povodom slučaja novinara Marka Vidojkovića kojem su upućene pretnje smrću i osudila je te pretnje, saopšteno je posle sastanka...Zamenik republičkog javnog tužioca Branko Stamenković upoznao je članove...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.