Punoletstvo 5. oktobra

Izvor: JUGpress.com, 06.Okt.2018, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Punoletstvo 5. oktobra

BEOGRAD

Od velikih demonstracija u Beogradu, i u drugim delovima Srbije, kojima je 5. oktobra 2000. okončana vladavina Slobodana Miloševića danas se navršava 18 godina, a da dan kada je narod ujedinjeno ustao i pružio otpor ne sme pasti u zaborav.

Jedan od aktivnih učesnika , tada potpredsednik DS , sada predsednik Nove Stranke Zoran Živković je , gostujući u emisiji televizije N1 o Petom oktobru, podvukao da je SPS samo za vreme Đinđića bili van vlasti, rekavši >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da je to zlatno doba Srbije.

On je objasnio da Peti oktobar nije revolucija, niti nasilno otimanje vlasti, već posledica nepriznavanja volje građana kada je Milošević pobeđen i kada je pokušao da pokrade izbornu volju.

“Bajka su strani mentori i pomoć. To je glupost, možete da pogledate u istoriji, nas su ubeđivali da bojkotujemo te izbore, mi smo se spremali za izbore 2001, nikakva pomoć spolja. Nama su rekli nemojte da izađete na te izbore bićete pokradeni. Dobili smo novac samo za satelitske telefone. To je bila volja naroda, jer mu je svega bilo preko glave. Ta vlast je ubila Stambolića, bacili su ga u kreč, uradili su to s Ćuruvijom, demokratska vlast to ne radi”, rekao je Živković.

Na pitanje šta su nedostaci 5. oktobra, Živković je rekao da je to ono što nije učinjeno u postoktobarskim događajima i da su tada izneverene nade. Međutim, kaže, demokratska vlast donela je zemlji mnogo toga dobrog.

“Prosečna plata je bila 35 evra, za tri godine plata je bila 164 evra, vraćene su penzije, kasnili su dečiji dodaci i svi su plaćeni, infalcija je bila manja, otpisano je 70 odsto duga za struju, bila je donatorska konferencija, otpisano je 66 odsto duga, najniža zaduženost države je bila 2003, obnovljeno je 800 kilometara puteva za tri godine, vratili smo staru deviznu štednju, država je bila najmanje zadužena u istoriji, privatizacije u prve dve godine su čiste”, naveo je Živković.

Srećan 5.oktobar onima koji slave.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.