Lutovac: Ako bude trebalo, građani će ponovo braniti slobodu

Izvor: N1 televizija, 05.Okt.2018, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutovac: Ako bude trebalo, građani će ponovo braniti slobodu

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izrazio je nadu da neće ponovo biti petooktobarskih demonstracija, već da će biti dovoljno da se opozicija okupi, izađe zajedno na izbore i dobije ih snagom izborne volje građana.

Lutovac je na izložbi u prostorijama DS na Vračaru, priređenoj povodom 18. godišnjice protesta i okončanja vlasti predsednika SRJ Slobodana Miloševića, istakao i da će građani ako bude potrebno ponovo braniti svoju slobodu i svoje pravo. On je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kazao da je 5. oktobra 2000. godine odbranjena izborna volja građana i iskazano nezadovoljstvo onim što se dešavalo tih godina i da je pokazano da postoje građani spremni da zarad slobode, izađu na ulice i suočavaju se silom.

"Ja 5. oktobar vidim kao istorijski događaj u kom su građani bili spremni da brane svoje pravo da budu građani, da onog koga su izabrali bude i stvarni predsednik", rekao je Lutovac.

On je na izložbi kazao da je posle 5. oktobra 2000. iz jedne "pustinje počela da se gradi normalna država".

"Naravno da je moglo mnogo bolje, ali pitanje je gde bi bili danas da se to nije desilo", istakao je Lutovac i dodao da su očekivanja bila velika, ali "kada imate takva očekivanja šta god da uradite nije dovoljno".

Lider Nove stranke Zoran Živković rekao je da je 5. oktobar 2000. godine otvorio nove vidike, ali da posao nije završen, jer nije bilo 6. oktobra, odnosno lustracije. On je takođe naveo da opozicija mora da se ujedini, i da se "zakune" pred nečim što im je sveto, da će raditi sve dok ne završe posao i dok Srbija ne bude normalna država.

Živković je kazao i da moraju da znaju i to što pre, kuda žele da idu ka Eropi ili istoku, demokratiji ili nečem između. Na izložbi je odata pošta ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću bez koga, kako je istaknuto, ne bi ni bilo 5. oktobra.

Na izložbi su bili prisutni funkcioneri Demokratske stranke, Nove stranke, poslanik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić, košarkaški trener Duško Vujošević i drugi.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.