Prve pahulje snega tek u decembru

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Nov.2022, 16:15

Prve pahulje snega tek u decembru

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže za RTS da je vrlo mala verovatnoća da u nižim predelima bude snega do kraja novembra i da se može očekivati samo u višim planinskim predelima. Po svoj prilici, dodaje, prvi sneg će biti tek u decembru.

Nedeljko Todorović je u Dnevniku RTS-a izjavio da će posle današnjeg popodnevnog razvedravanja, naredna dva, tri dana biti više sunca i toplije vreme za 2-3 stepena.

"U jutarnjim satima magla, u istočnoj Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << oblaci, a temperatura bi bila u Srbiji između 14 i 17 stepeni. Ima nagoveštaja da bi od srede i četvrtka opet usledio pad temperature, naoblačenje, kiša, sneg eventualno samo u višim planinskim predelima", navodi Todorović.

Temperatura je prethodnih dana, dodaje, uglavnom oko proseka ili stepen, dva iznad.

Što se tiče predstojeće zima, Todorović kaže da bi zima bila nešto malo toplija od višedecenijskog proseka, za stepen, dva iznad toga.

Očekuje da bi u svakom od zimskih meseci bila bar po jedna epizoda u trajanju od sedam do deset dana hladnog vremena sa kišom i snegom, koga će najverovatnije biti malo više nego prethodnih godina.

"Vrlo je mala verovatnoća da u nižim predelima bude snega do kraja novembra. To može da se desi samo u višim planinskim predelima. Ima nagoveštaja da u poslednja dva, tri dana novembra u istočnoj Srbiji bude snega, ali to nije izvesno. Po svoj prilici, prvi sneg ćemo videti tek u decembru", zaključuje Todorović.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.