Izvor: JUGpress.com, 16.Jan.2021, 22:58

Prva tura pomoći Privredne komore Srbije otpremljena ugroženima

LEBANE-MEDVEĐA-BOJNIK

Privredna Komora Srbije sa RPK u Leskovcu donirala je, u protivrednosti od 10 miliona dinara, pomoć opštinama na jugu Srbije pogodjenim poplavama i sneznim nanosima.

Zbog ovih nepogoda bez struje je više od 40 sela u opštinama Lebane, Medvedja i Bojnik.

Uništene su elektro veze , oboreno više od 300 bandera, van funkcije je preko 40 trafo stanica i više od 200 km seoskih puteva.

Ledom su uništeni voćnjaci, malinjaci, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << stotine hektara šume.

Kroz donaciju Privredne Komore Srrbije obezbedjeno je 100 paketa pomoći u namirnicama, 40 agregata za struju i tri terenska vozila “Daster” za domove zdravlja.

U saradnji sa Klubom 4×4 Justinijana Prima iz Lebana i njihovim članovima sa terenskim vozilima dopremljena je prva tura pomoći ugroženom stanovništvu.

Svoj doprinos u vrednosti od 200.000 dinara dali su i članovi ovog Kluba .

Pomoć se već deli na terenu a Predsednik PKS  Marko Čadež će u toku nedelje sa direktorom RPK Leskovac Goranom Jovićem  posetiti ugrožene opštine .

Ekipe lokalnih samouprava opština Lebane i Medvedje  kao i elektrodistrubucije Leskovac su danonoćno na terenu i saniraju štetu ove nepogode.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Stigao prvi deo pomoći Privredne komore Srbije ugroženim građanima na jugu Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2021, 14:12

Privredna komora Srbije donirala je 10 miliona dinara za stanovništvo u opštinama Lebane, Medveđa, Bojnik, Vlasotince i Leskovac..Domaćinstvima u planinskim selima opština Lebane i Medveđa, pogođenim poplavama i ledenim talasom, počelo je dopremanje paketa namirnica, prvog dela pomoći koju je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.