Protest zbog napada na predsednika Udruženja sportskih novinara

Izvor: juGmedia, 18.Nov.2017, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog napada na predsednika Udruženja sportskih novinara

Sekcija spotskih novinara Niša izgražava zgranutost i najoštrije osuđuje fizički napad koji je na predsednika našeg udruženja, urednika sportske rubrike “Narodnih novina” Dušana Jocića izvršio Slaviša Mićanović, član Upravnog odbora Ženskog rukometnog kluba “Naisa” i visoki funkcioner Srpske napredne strane, čiji je odbornik u Skupštini grada Beograda.

Napad se dogodio, kako saopštava ovo udruženje, u petak uveče >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u hali Čair, neposredno pred početak utakmice Čelendž kupa između “Naise” i izraelskog “Makabija”, kada je Mićanović, naočigled brojnih svedoka, Jocića, dva puta u razmaku od nekoliko desetina sekundi, uhvatio za vrat, uputivši mu, pritom, niz pretnji i psovki.  

Dušan Jocić je višestruko nagrađivan novinar, izveštač sa brojnih velikih takmičenja, među kojima i sa prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Riju, član Izvršnog odbora udruženja sportskih novinara Srbije, ali i Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope (SEESJA).

On je sinoć sprečen da u hali obavi svoj službeni zadatak – da izveštava sa međunarodne utakmice, jer je otišao da napad prijavi policiji, koja je ispitala svedoke, ali ne i samog Mićanovića, jer ga je, u međuvremenu, nakon što je verbalno napao jednog od svedoka, obezbeđenje udaljilo iz dvorane.

Jocić je policiji predočio i SMS poruke koje je dobio od Mićanovića u noći uoči incidenta, u kojima je član uprave “Naise” iskazivao rešenost da se sa Jocićem na neki način razračuna.

 Sekcija sportskih novinara Niša očekuje od nadležnih organa brzu reakciju i utvrđivanje odgovornosti vinovnika ovog incidenta, ali zahteva i reakciju Ženskog rukometnog kluba Naisa, jer bahatim primitivcima, sklonim uličarskom ponašanju, poput Slaviše Mićanovića, definitivno nije mesto u sportu, navodi se u saopštenju.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niški novinar tvrdi da ga je napao funkcioner SNS, naprednjak to negira

Izvor: JužneVesti.com, 18.Nov.2017

Neposredno pred početak utakmice evropskog Čelendž kupa u hali "Čair", desio se incident u kome je, kako kažu u Sekciji sportskih novinara Niša, predsednika ove organizacije i urednika sportske rubrike Narodnih novina Dušana Jocića, fizički napao član Upravnog odbora Naise i funkcioner Srpske...

Nastavak na JužneVesti.com...

Naisa u osmini finala evropskog Kupa

Izvor: JužneVesti.com, 18.Nov.2017

Nije bilo preterano drame u dvomeču Naise i izraelskog Makabija, s obzirom na to da su Nišlijke od samog početka pokazale ko je “gazda” u hali “Čair”. I druga pobeda bila je sigurna – domaće su slavile sa 25:20 i tako omogućile sebi da prezime u Evropi, pošto su se plasirale u osminu...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.