Protest prosvetara ispred Školske uprave

Izvor: juGmedia, 22.Dec.2014, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest prosvetara ispred Školske uprave

NIŠ – Par stotina niških prosvetara protestvovali su danas ispred zgrade Načelstva gde se nalazi i Školska uprava u ulici Pana Đukića nezadovoljni svojim zaradama i statusom

Niški sindikalci su se okupili pred Školskom upravom ne bi li na radikalniji način iskazali svoj revolt zbog smanjenja plata u javnom sektoru I nepotpisivanja kolektivnog ugovora. Protest je organizovao sindikat Unije prosvetnih radnika čiji je predsednik Vladimir Milićević izjavio da neće odustati od >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << svojih zahteva bez obzira da pritiske i pretnje.

Predstavnike sindikata koji su na jedan dan radikalizovali protest potpuno obustavivši rad primio je načelnik Školske uprave Živomir Jovanović. On očekuje da izgubljeni časovi budu nadoknađeni, ali da će se o načinima nadoknašivanja nastave moći da se odlučuje tek po okončanju štrajka.

Ministar prosvete radikalizaciju štrajka prosvetara vidi kao jako loš potez koji nanosi štetu i profesiji i roditeljima, a najviše đacima.

Od sutra će se štrajk nastaviti u vidu delimične obustave rada, sa časovima skraćenim na 30 minuta.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.