Izvor: JUGpress.com, 09.Mar.2021, 10:18

Protekog vikenda na zelenim pijacama znatno manje kupaca

NIŠ

Proteklog vikenda je na Tvđavskoj zelenoj pijaci bilo više prodavaca nego kupaca. Tezge su bile prepune zeleniša, povrća  i voća pa i zimnice koja se godinama unazad po pravilu može kupiti na zelenim pijacama. Bilo je svega sem kupaca, kažu prodavci  žaleći se na nikad slabiju prodaju. Tumače to činjenicom da su Nišlije smatrale da pijace, zbog mera koje su važile za vikend, nisu radile.

Sudeći po slici sa Tvrđavske pijace i prodavci i kupci su se držali >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << epidemioloških mera. Nosili su maske i držali su distancu.

 “Tezge sun am prepune, ali šta vredi kada nema kupaca.Verovatno smatraju da zbog uvedenih mera za vikend neće raditi pijace. Nikada manje robe nismo prodali nego danas. Znali smo vikendom da prodamo i po 30 kutija zelene salate, a sada  3 do 5radnim danom ili 7 do 8 vikendom”, objašnjava jedan od prodavaca.

                Cene su uglavnom ujednačene na svim tezgama. Trenutno se najviše pazari zelena salata po ceni od 20 do 40 dinara u zavisnosti od kvaliteta i vrste. Veza rotkvica je od 20 do 30 dinara, a mladi crni luk se prodaje po ceni od 30 dinara dok beli košta 40 dinara. Kvalitet šargarepe određuje i njenu cenu, pa se kilogram prodaje po ceni od 50 do 70 dinara. Za kilogram  krompira je potrebno izdvojiti 40, a za kilogram crnog luka 40 do 50 dinara.

               Kupci su, doduše kako ko, zadovoljni cenama.

               “Uglavnom sada kupujemo sveže povrće a što se tiče cena, pristupačne su. Kada pomislite koliko je rada i truda u sve uloženo onda i nije skupo. Inače, uglavnom kupujem na pijaci i biram domaću robu. Možda je u marketima i jevtinije, ali ovde je sve nekako svežije”, kaže Nišlijka koja razgleda robu na tezgama.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.