Propao tender za izgradnju socijalnih stanova u Duvaništu

Izvor: juGmedia, 09.Avg.2013, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propao tender za izgradnju socijalnih stanova u Duvaništu

NIŠ – Republička komisija za zaštitu prava ponuđača poništila je tender za izgradnju socijalnih stanova u ulici Majakovskog zbog toga što  konkursna dokumentacija nije u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Naručilac posla vrednog 233 miliona dinara je Gradska stambena agencija (GSA) koja je od Ministrastva građevine dobila potrebna sredstva za izgradnju dve lamele.

Javni poziv je objavljen krajem aprila ali je prošlog meseca pomenuta Komisija donela odluku da >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << se poništi jer je preduzeće „MD Gradnja Inženjering Transport“ uložilo žalbu i pre otvaranja ponude. Komisija je prihvatila navode ovog preduzeća u kojima su osporili element kriterijuma „iskustvo u izgradnji“.

„Republička komisija konstatuje da okolnosti što je sporni element kriterijuma naslovljen kao „iskustvo u izgradnji“ ne menja činjenicu da se u okviru istog ocenjuje visina prihoda ostvarenih od izvođača radova, a koju čine deo poslovnog prihoda čija visina je definisana kao uslov za učešće u postupku javne nabavke, te kao takva nije od uticaja na drugačiju odluku postupajućeg organa u konkretnom slučaju….“, navodi se u rešenju objavljenom na sajtu Komisije.

Nepoznanica koje su preduzeća bila zainteresovana da učestvuju u ovom poslu jer je postupak po nalogu Komisije morao biti prekinit. Očekuje se da se ovih dana raspiše novi tender ali nije zaočekivati da radovi krenu tokom ove građevinske sezone.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.