Promocija knjige Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu u sredu u vranjskoj biblioteci

Izvor: JužneVesti.com, 21.Sep.2021, 09:03

Promocija knjige "Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu" u sredu u vranjskoj biblioteci

Promociju knjige Non imprimatur ili Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu u Bibliteci “Bora Stanković” u sredu, 22. septembra, održaće pisac Dejan Vukićević. Druženje i razgovor o cenzuri zakazani su od 13 sati.

Autor je ove godine za knjigu Non imprimatur, koja je doživela svoje drugo izdanje, dobio nagradu “Dejan Medaković”, a prema rečima predsednika žirija prof. dr Boška Suvajdžića, Vukićević je napisao pitku, uzbudljivu, duhovitu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i zastrašujuću knjigu.

Vukićević je napisao knjigu o istoriji cenzure od postanka čovečanstva do danas, u svim njenim pojavnim oblicima, mimikrijama, ketmanskim prividima, deformacijama, ali i “svetlim stranama” cenzure, kao što je npr. obavezni primerak knjige u bibliotekarstvu. Pred nama je leksikon, enciklopedijski priručnik, bibliografsko, političko i anegdotsko štivo, ali iznad svega potresna i uzbudljiva priča koja ponire u najdublje krugove čovekovih mračnih strahova - napisao je Suvajdžić.

Razgovor sa autorom će voditi zamenica upravnika Narodne biblioteke Srbije Dragana Milunović.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

O CENZURI u bibliotekarstvu: Promocija nagrađene knjige Non imprimatur

Izvor: OkRadio.rs, 21.Sep.2021

U sali Periodike Javne biblioteke “Bora Stanković”, u sredu 22. septembra u 13.00 sati, biće promovisana knjiga “Non imprimatur ili Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu”, autora dr Dejana Vukićevića, dobitnika prestižne nagrade "Dejan Medaković". Po rečima prof. dr Boška Suvajdžića,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.