Izvor: JUGpress.com, 12.Mar.2021, 10:18

Proizvodi za generaciju Z, maska za telefon sa sredstvom za dezinfekciju

NIŠ

Ideja učeničkog tima GrayCase o plasiranju maske za mobilni telefon koja sadrži integrisano sredstvo za dezinfekciju, osvojila je četvrto mesto na Nacionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov“.

Tim čine srednjoškolci iz Knjaževca, Guče i Lazarevca, među kojima je Đurđa Marinović iz Pravno-poslovne škole u Nišu. Zadatak ovogodišnjeg poslovnog izazova bio je da osmisle i vizuelno prikažu proizvod za generaciju „Z“
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
„Imajući u vidu nove navike koje nam je nametnula epidemija, naš tim je osmislio maske za telefon koje u sebi sadrže integrisano sredstvo za dezinfekciju. Sve smo radili onlajn budući da četvoro nas koji činimo tim nismo iz istog grada. Time je zadatak bio izazovniji“, kaže Đurđa Marinović član tima GrayCase.

                          Četvrto mesto na Nacionalnom takmičenju obezbedilo im je učešće na predstojećem Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

                         Đurđi ovo nije prva poslovna inovacija. Prošle godine u oktobru je zajedno sa Miljanom Mitrović i Janom Maljković, drugaricama iz škole, kreirala masku za mobilni telefon koja uz pomoć solarne energije puni bateriju telefona. Tim je odneo pobedu na Regionalnom takmičenju.

                       „ Inovirale smo proizvod koji koristi obnovljiv izvor energije čime se smanjuje zagađenje životne sredine koje uzrokuje ugalj potreban za proizvodnju električne energije. Napravile smo dobar biznis plan i pobedile“, objašnjava Đurđa.

                          U finalu Nacionalnog takmičenja Poslovni izazov za srednjoškolce, koje je ove godine održano u on-line formatu, učestvovalo je 77 učenika iz 19 škola i 16 gradova i opština.

                          Takmičenje “Poslovni izazov” je pokrenuto pre trinaest godina sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. Izazov prelaska na onlajn pri svakodnevnim aktivnostima, bila je prilika da se pomogne srednjoškolcima da u tome vide inspiraciju za razvoj digitalnih preduzetničkih ideja i veština, jer, pokazalo se u prethodnih godinu dana, da je budućnost preduzetništva i komunikacije upravo u tome, rečeno je na proglašenju pobednika. Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Univerziteta Metropolitan, Unikredit banke i Američke agencije za međunarodni razvoj USAID.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.