Proglašena epidemija afričke kuge divljih svinja na teritoriji Pirotskog okruga

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jan.2020, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašena epidemija afričke kuge divljih svinja na teritoriji Pirotskog okruga

Na teritoriji 2 lovišta u Pirotskom okrugu - Vidlič u Dimitrovgradu i Ponišavlje u Pirotu, Uprava za veterinu proglasila je zarazu afričke kuge divljih svinja. Domaćinstva koja čuvaju svinje trebalo bi da povedu računa, a lovci su dobili uputstva kako bi smanjili širenje bolesti koja se ne prenosi na ljude, ali može da ugrozi svinjski fond. Za ovu bolest zasad nema leka i nema vakcine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaraza stigla iz Bugarske: Afrička svinjska kuga se vratila u Srbiju

Izvor: Večernje novosti, 14.Jan.2020

Reč je o teritoriji LU "Vidlič" u Dimitrovgradu i delimično o teritoriji LU "Ponišavlje" u Pirotu UPRAVA za veterinu proglasila je epidemiju svinjske kuge kod divljih svinja, na teritoriji dva lovišta u Gornjem Ponišavlju, odnosno na teritoriji Pirotskog okruga. Reč je o...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.