Izvor: JUGpress.com, 09.Okt.2018, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za Slađana Stojanovića Frenkija , dobitnika nagrade „Tori Janković“

VRANJE

Dobitnika nagrade „Tori Janković“ Slađana Stojanovića Frenkija danas su primili gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i gradska većnica za kulturu Zorica Jović.

Čestitajući postignuti uspeh Stojanoviću na 12. Kragujevačkom festivalu antiratnog, angažovanog i akademskog filma KRAF, gradonačelnik je rekao da je dobijeno priznanje potvrda kontinuiranog uspeha u radu Stojanovića, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << višestruko nagrađivani autor na brojnim međunarodnim i domaćim festivalima dokumentarnih filmova.

„Vi na najbolji način predstavljate svoj grad. Kroz vaše filmove bliže se upoznajemo sa doživljajem svakodnevnice običnih ljudi. Taj kreativni tretman stvarnosti, kroz zanimljive priče upoznaju nas sa društvenim pojavama i eventualnim problemima, na koje mi kao lokalna samouprava možemo da reagujemo”, rekao je dr Milenković

On je dodao da gradsko rukovodstvo nastoji da reši problem nedostatka bioskopske sale u Vranju. Planirana je nabavka opreme za filmske projekcije u završenoj zgradi Pozorišta.

Nagrada „Tori Janković“ na festivalu KRAF  se dodeljuje za decentralizaciju filmske umetnosti u Srbiji i Stojanović je njen deveti nosilac.

„Ovo nije festivalska nagrada, već priznanje za celokupni dosadašnji rad, što je samo čini dražom. Ona pripada vranjskoj publici i svim građanima Vranja. Zahvalan sam što Grad neprestano radi na obogaćivanju kulturnog sadržaja, a u prilog tome govori činjenica, da je i ovogodišnji „Dokument“, koji će biti održan od 30. novembra do 2. decembra, podržao Grad“, istakao je Stojanović.

Nisu samo veliki centri u kojima se neguje filmska umetnost, kaže većnica Jović.

Ona ističe da je Vranje nakon Bore Stankovića, ŠAF, festivala „Piano summer“, postalo prepoznatljivo i po dokumentarnom filmu zahvaljujući festivalima „Dokument“ i „Most“.

Stojanović je autor mnogih dokumentarnih filmova i dosad je sa svojim ostvarenjima učestvovao na brojnim festivalima u zemlji i svetu sa kojih se vraćao sa vrednim nagradama.

Dobitnik je i najvišeg gradskog priznanja „31. januar“.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.