Preti da će se ubiti ukoliko mu ne odobre promenu pola

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Nov.2014, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preti da će se ubiti ukoliko mu ne odobre promenu pola

Stefan Radović (22), javno deklarisani homoseksualac iz Kuršumlije, preti da će se ubiti ako mu ne bude odobrena promena pola.

Radović je juče nakon što su lekari specijalisti za koje je imao uredne upute iz prokupačke bolnice odbili da ga pregledaju uz obrazloženje da se prvi put susreću sa ovakvom dijagnozom oko promene pola pokušao da skoči sa odeljenja hirurgije Opšte bolnice ''Dr Aleksa Savić'' u Prokuplju.

Ispred zgrade hirurgije prokupačke >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << bolnice sa koje je Radović hteo da skoči, pored medicinskog osoblja i lekara, okupio se i veliki broj građana a cela drama trajala je više od pola sata.

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji dr Uranija Petrović koja je i Radovićev izabrani lekar kazala je da se i kuršumlijski lekari prvi put susreću sa pacijentom koji želi da promeni pol i za šta ima neophdne dijagnoze ali da mu uvek izlaze u susret i čine sve što je u njihovoj moći i mogućnosti da mu pomognu i olakšaju.

Sa celim slučajem upoznata je i prokupačka policija, a Radović je danas nedostupan na mobilni telefon dok ni njegovi prijatelji nisu znali gde se nalazi i da li živ.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.