Preminuo  Žarko Laušević, jedan od najapoznatijih srpskih i jugoslovenskih glumaca

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Nov.2023, 15:30

Preminuo Žarko Laušević, jedan od najapoznatijih srpskih i jugoslovenskih glumaca

Posle kraće i teške bolesti u 63. godini, u Beogradu je preminuo poznati srpski glumac Žarko Laušević.

Veliku slavu stekao je osamdesetih godina, nakon uloge Miloša Obilića u filmu "Boj na Kosovu". U svojoj bogatoj karijeri odigrao je brojne role, a pamte se one u ostvarenjima: Oficir s ružom , Braća po materi , Bolje od bekstva, Nož.

Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario uloge u velikom broju predstava. 2015. godine je snimio >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << film "Smrdljiva bajka" u kome se, posle šesnaest godina pauze, vratio na filmsko platno. Od tada je ostvario niz zapaženih uloga među kojima su one u serijama: "Koreni", Vreme zla", "Kalkanski krugovi". Dobitnik je brojnih nagrada među kojima su: Zlatna arena u Puli, nagrada Car Konstantin, nagrada "Grad teatar", Zoran Radmilović, Sterijina nagrada, Gran Pri na Filmskim susretima u Nišu i mnoge druge…

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.