Preminula beba rođena na Infektivnoj klinici

Izvor: juGmedia, 15.Mar.2018, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula beba rođena na Infektivnoj klinici

Beba koja je rođena na Infektivnoj klinici na kojoj se majka lečila od morbila, preminula je sinoć Dečijoj internoj klinici.

Beba je rođena sa samo 1.530 grama, pošto se majka zbog morbila porodila u sedmom mesecu trudnoće.

„Uzrok smrti je krvarenje u centralnom nervnom sistemu kao posledica nezrelih krvnih sudova, a usled prevremenog rođenja“, izjavio je načelnik odeljenja intenzivne nege Dečije interne klinike Dejan Milojević.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kazao da je beba primljena u bolnicu sa nezrelim plućima i krvarenjem u mozgu, ali nije imala morbile.

Majka preminule bebe Aleksinčanka L.M. se oporavila i u utorak je otpuštena iz bolnice.

Ona se na infektivnoj klinici porodila 7. februara i to za samo desetak minuta, tako da nije bilo vremena da bude prebačena na Ginekološku kliniku.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove žrtve morbila, jedna od njih beba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2018

Muškarac (33) iz Tutina preminuo je na intenzivnoj nezi Infektivne klinike Kliničkog centra u Kragujevcu zbog komplikacija nastalih nakon što je zaražen malim boginjama, preneo je "Blic"...Kako navode, on je 10. marta u teškom stanju hospitalizovan u novopazarskoj Opštoj bolnici, ali je posle dva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Preminula beba od majke zaražene morbilama

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Mar.2018

NIŠ - Na Dječijoj internoj klinici u Nišu preminula je prijevremeno rođena beba, čija majka je oboljela od morbila...Beba, koja je preminula sinoć, rođena je sa samo 1.730 grama i kod nje nisu bili dijagnostikovane morbile..."Uzrok smrti je krvarenje u centralnom nervnom sistemu, kao posledica...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.