15. mart  2018. 11.58  →  13.30 | Izvor: Tanjug

Nove žrtve morbila, jedna od njih beba

BEOGRAD, NIŠ -

Muškarac (33) iz Tutina preminuo je na intenzivnoj nezi Infektivne klinike Kliničkog centra u Kragujevcu zbog komplikacija nastalih nakon što je zaražen malim boginjama, preneo je "Blic".

Kako navode, on je 10. marta u teškom stanju hospitalizovan u novopazarskoj Opštoj bolnici, ali je posle dva dana transportovan za Kragujevac gde je i preminuo u utorak uveče.

Prema nezvaničnim informacijama "Blica", preminuli je bio hronični bolesnik, a nedavno je imao i operaciju na mozgu zbog koje mu je imunitet opao, pa organizam nije mogao da se izbori sa tom bolešću.

Pre toga, na Dečijoj klinici u Nišu preminula je beba, koju je prevremeno rodila majka zaražena morbilama, koja se oporavlja, izjavio je danas Tanjugu načelnik intenzivne nege na Dečjoj klinici u Nišu Dejan Milojević.

"Kod bebe nisu utvrđeni simptomi malih boginja, ali zbog prevremenog rođenja i usled krvarenja na mozgu, novorođenče je preminulo u sredu u 19.30 časova", rekao je Milojević.

Beba je, kako je naveo, na svet došla 8. marta sa svega 1.530 grama, jer se majka, usled komplikacija sa morbilama, porodila u sedmom mesecu trudnoće.

"Sve vreme dete je disalo na aparatu, imalo je ozbiljnu infekciju koja je lečena, međutim zbog krvarenja na mozgu nismo uspeli da ga spasemo", kazao je Milojević.

Majka deteta je, kako kažu u KC Niš, dobro, a morbile se povlače.

Tagovi
Srodne vesti