Prelaz Preševo: Skoro 60.000 evra u čarapama

Izvor: JuznaSrbija.info, 27.Nov.2022, 15:22

Prelaz Preševo: Skoro 60.000 evra u čarapama

Carinici su 25. novembra 2022. godine na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 60.000 evra, koje je jedan putnik sakrio u nekoliko čarapa, koje je potom zapakovao u svoj prtljag.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao BMW strane registarcije, kojim je iz Nemačke ka Grčkoj sam putovao 55-godišnji muškarac.

Bez obzira što je rekao da nema ništa za prijavljivanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << izdvojen je za detaljan pregled.

Tom prilikom je na zadnjem sedištu automobila pronađena torba sa ličnim stvarima, među kojima je bilo i nekoliko čarapa napunjenih svežnjevima deviza.

Osim u čarapama, deo novca bio je sakriven i u džepu farmerica, koje su takođe bile spakovane u pomenutu torbu.

Od 59.000 evra, koliko je ukupno pronađeno, putniku je vraćeno dozvoljenih 10.000 evra, koliko je moguće nositi sa sobom preko granice bez prijavljivanja, dok će o preostaloj sumi odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.