Predstava „Mačak u čizmama“ na poklon mališanima

Izvor: juGmedia, 01.Okt.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava „Mačak u čizmama“ na poklon mališanima

Lutkarska predstava „Mačak u čizmama“ nastala po motivima evropske bajke Šarl Peroa u režiji Stojana Mladenovića premijerno je izvedena danas u leskovačkom Narodnom pozorištu, a zahvaljujući kreativnom timu ove leskovačke pozorišne kuće, mališani su dobili priliku da uživaju u nesvakidašnjoj vizuelnoj adaptaciji.

Današnjom predstavom zvanično je otvorena nova sezona u leskovačkom pozorištu, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << a igraće se potpuno besplatno u okviru Dečje nedelje, od danas pa sve do nedelje 7. oktobra.

„U našem pozorištu danas je divan i radostan dan. Svake godine tradicionalno održavamo novu dečiju predstavu i narodno pozorište pokljanja deci predškolskog uzrasta i đacima prvacima ovu predstavu. Nadam se da će ova bajka koja je predivna označiti deci jednu divnu i bajkovitu školsku godinu“, istakla je Biljana Grozdanović iz Narodnog pozorišta.

U predstavi igraju Filip Radivojević, Dušica Milošević, Petra Dimitrijević, Maja Janković, Mina Cocić, Mirjana Ljubić, Jovana Grozdanović, Vesna Mirković Đorđević i Maja Janković.

Scenografiju je uradila lutka majstor Hristina Nedeva Mladenović.

Nakon završetka Dečje nedelje, predstava ostaje na redovnom repertoaru.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ničiji sin" u režiji Marka Misirače u BDP-u

Izvor: B92, 01.Okt.2018

Predstava "Ničiji sin" po tekstu hrvatskog autora Mate Matišića i u režiji Marka Misirače biće premijerno izvedena 4. oktobra u Beogradskom dramskom pozorištu, a premijeri će prisustvovati i autor komada, najavljeno je danas na konferenciji za novinare...Direktor Beogradskog dramskog pozorišta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.