Predsednik Albanije u Medvedji u nedelju i ponedeljak, informacije o poseti šture

Izvor: JUGpress.com, 24.Nov.2017, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Albanije u Medvedji u nedelju i ponedeljak, informacije o poseti šture

MEDVEDJA

Predsednik opštine Medvedja Nebojša Arsić rekao je danas za JUGpress da predsednik Albanije Ilir Meta u tu opštinu u nedelju dolazi u „privatnu posetu“.

„Prema informacijam koje mi imamo, on u Medvedju dolazi u privatnu posetu i sve je dogovoreno sa najvišim državnim orgnaima“, rekao je Arsić.

Informaciju o ovoj poseti JUGpress je dobio još pre pet dana ali za nju u tom trenutku nije znao čak ni najveći broj predstavnika lokalnih vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u Medvedji kao ni veći deo albanskih odbornika i sve je bilo obavijeno velom tajne.

Meta u Medvedju dolazi u nedelju, 26. novembra i boraviće u Sijarinskoj Banji do 27. novembra, kada se vraća za Tiranu..

Arsić j e rekao i da još uvek  ne zna da li će, zajedno sa predsednikom Koordinacionog tela za opštine Bujanovca, Preševo i Medvedju Zoranom Stankovićem i on dočekati Metu na administrativnom pelazu sa Kosovom i Metohijom Mutivode.

Arsić kaže da će više detalja znati danas, posle sastanaka u Beogradu.

Prema informacijama koje JUGpress ima iz više izvora Meta je zvanično, preko ambasade Srbije u Tirani, tražio da poseti Medvedju.

Zakazivanje posete je „išlo“ na uobičajen način kroz diplomatsku proceduru .

On u Medvedju dolazi iz Prištine, u koju će na tamošnji aerodrom sleteti iz Diseldorfa.

Iako se zvanično i nezvanično tvrdi da je poseta privatna, Ilir Meta će imati  sastanak sa svim albanskim odbornicima u Skupštini opštine Medvedja, nih osam,  a, prema nekim informacijama, videće se i sa albanskim biznismenima koji sve više kupuju razne nekretnine u ovoj opštini.

Početku sastanka u Sijarinskoj Banji prisustvovaće predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković i, kako nam je rečeno iz albanskih izvora „rukovodstvo opštine Medveda“.

Još uvek nije sigurno da li će Meta doći u nedelju uveče u kafić u centru Medvedje, da popije kafu, kako je, izmedju ostalog, planirano.

Predsednik Skupštine opštine Milisav Miletić je za JUGpress da on do danas nema nikakvo obaveštenje o ovoj poseti.

„Čuo sam da se na ulici o tome govori ali nikakvo zvanično obaveštenje niti poziv nisam dobio“, rekao je Miletić.

Šef odborničke grupe Demokratske partije, koja ima u Skupštini opštine Medvedja pet odbornika, Fejmija Bejić rekao je za JUGpress da ni on nije dobio nikakvo zvanično obaveštenje o ovoj poseti.

„Čuo sam na ulici i pročitao razna nagadjanja u medijima, niko nas zvanično nije obavestio. Mi ne znamo ni za taj sastanak  odbornika sa predsednikom Albanije, o kome govorite“, rekao  je Bejić.

On je dodao i da ne razume zašto se oko ove posete pravi fama .

„Ne razumem zašto se kriju informacije, zašto se zvanično ne kaže i ljudima u Medvedji da predsednik Albanije dolazi a da je tu posetu odobrio vrh države Srbije. I sa kim će on da se sretne u Medvedji. Ovako se samo dižu tenzije i daje osnov za razne priče i nagadjanja“, rekao je Bejić.

Predsednik Opštinskog odbora Partije za demokratsko delovanje (PDD) Fljorim Sahiti , koji je deo  odborničke grupe PDD, Demokraska unija Albanaca (DUA) koja ima tri odbornika i podržava lokalnu vlast na čelu sa SNS-om u Medvedji , rekao je za JUGpress da Meta dolazi u privatnu posetu, da će se sresti sa svim albanskim odbornicima i predstavnicima države, koju predstavlja Zoran Stanković, i lokalnih vlasti, ali da detaljan protokol ne zna.

Predsednik PDD Riza Halimi rekao je JUGpressu da je za ovu posetu čuo iz medija ali i da su neki mediji objavili pogrešan datum posete Medvedji.

„Nismo dobili nikakvo obaveštenje zvanično niti nas je neko zvao“, rekao je Halimi i dodao da ovo nije prva poseta Ilira Mete Srbiji.

„Meta je u Srbiju dolazio kao ministra inostranih poslova Albanije a u Preševu je bio tri puta do sada“, rekao je Halimi.

On je dodao i da je  predstavnicima Albanaca sa juga Srbije stigao poziv za prijem u Tirani kod Mete za Dan albanske zastave, 28. novembar.

Ova poseta, naročito to što ne postoji još uvek nikakvo zvanično objašnjenje o njoj  i šta joj je cilj, izaziva različita nagadjanja u Medvedji i uznemirenost  većinskog srpskog stanovništva.

U Medvedji su odnosi izmedju Srba i Albanaca , kažu meštani, uvek bili dobri pa im je nejasno zašto se, na ovaj način, bez preciznih informacija o poseti , diže tenzija.

Neki do njih podsećaju i da je juče bilo tri godine od iznenadne smrti dugogodišnjeg predsednika opštine Slobodana Draškovaća koga su upravo ljudi iz SNS , koji su sada na vlasti, optuživali da je izdajnik zbog koalicije sa PDD u lokalnoj vlasti.

Godišnjici  na groblju u rodnom Draškovićevom selu Vrapce prisustvovao je  veliki broj meštana Medvedje.

Poseta Predsednika Albanije Ilira Mete Medvedji se dešava dve nedelje odkad se na jutjubu pojavio spot albanskog hip-hop muzičara, za koji su kadrovi snimani u centru Medvedje a u kome on peva da je Medvedja „uvek bila i biće albanska i deo Albanije“.

Još uvek nije utvrdjeno kako je moguće da neko snima isperd samog ulaza u zgradu opštine a da se za to sazna tek kad se spot pojavio , što je, izazvalo veliko uznemirenej gradjana u Medvedji.

U Medvedji većinu stanovnika čine Srbi ali nije baš sigurno da je takva situacija i u biračkom spisku.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.