Predavanje i dokumentarni film o Srbiji u Prvom svetskom ratu u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 25.Dec.2018, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje i dokumentarni film o Srbiji u Prvom svetskom ratu u Leskovcu

Koji su događaji obeležili Prvi svetski rat, kako u svetu, tako i Srbiji, Leskovčani će moći da čuju na predavanju koje će se održati u utorak, 25. decembra u 18 sati u Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović”. Iste večeri publika će moći da pogleda dokumentarni film Priča o Živojinu.

Predavanje Prvi svetski rat u očima savremenika održaće, kažu organizatori, istoričar Dejan Ristić, a pre samog predavanje publika će moći da pogleda dokumentarac >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << o solunskom ratniku Živojinu Laziću, jednom od najistaknutijih učesnika Prvog svetskog rata.

Predavanje se održava u okviru programa obeležavanja stogodišnjice velike pobede Srbije u Prvom svetskom ratu. Iako je Srbiji rat bio nametnut, ona ga je prihvatila kao neminovnost. Koji su događaji obeležili ovaj period, kakvo je bilo stanje u vojsci i kako je došlo do pobede publika će moći da čuje na predavanju - kažu organizatori.

Istoričar Dejan Ristić, kažu organizatori, jedan je od vodećeh stručnjaka u oblasti integralne zaštite i upravljanja kulturnim nasleđem. Autor je velikog broja naučnih radova i knjiga i dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja.

Ulaz je slobodan.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Radionice za decu u leskovačkoj Biblioteci

Izvor: JužneVesti.com, 26.Dec.2018, 10:14

Kako bi deci približili knjige i sa njima obeležili novogodišnje praznike, Narodna biblioteka “Radoje Domanović” u Leskovcu, u sredu, 26. i četvrtak, 27. decembra od 11 sati organizovaće interaktivne radionice...Oba dana deca će imati priliku da prave novogodišnje ukrase, da crtaju i pričaju...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.