Pre 23 godine u Livadicama u terorističkom napadu poginulo 12 putnika Niš ekspresa

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Feb.2024, 11:14

Pre 23 godine u Livadicama u terorističkom napadu poginulo 12 putnika "Niš ekspresa"

Na današnji dan, pre 23 godine u terorističkom napadu na autobus "Niš ekspresa" u Livadicama kod Podujeva, poginulo je dvanaestoro ljudi, a četrdeset troje je povređeno. Ovo se desilo kada su raseljeni Srbi, koji su se uputili u Gračanicu na Zadušnice, postali meta tragičnog nasilja.

Među žrtvama su bili ljudi svih vozrasta, uključujući i dvogodišnjeg Danila Cokića, što je još više usmrtilo duše svih onoga koji su sa setom pomatrali na ovaj užas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<
Najtužnije od svega je to što, ipak, do danas nije pronađen pravedan ishod za ovaj zločin. Uprkos istražnim naporima, jedini osumnjičeni, Fljorim Ejupi, oslobođen je od strane Vrhovnog suda u Prištini, što je dodatno razočaranje za porodice žrtava i za pravdolubivi duh celokupnog naroda.

Porazno je što se ovaj zločin smatra "zatvorenim slučajem", što pokažuje na slabost sistema i nedostatak pravde za žrtve. Kancelarija za Kosovo i Metohiju izrazila je svoje nezadovoljstvo i uputila apel Prištini i međunarodnoj zajednici da ponovo otvore istrage ovakvih zločina i da svim žrtvama obezbede pravdu koju zaslužuju.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.