Potpisan ugovor o izgradnji petlje Sopot

Izvor: JuznaSrbija.info, 27.Jan.2020, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor o izgradnji petlje "Sopot"

Koridori Srbije potpisali su ugovor o izgradnji petlje "Sopot", sa izvođačem radova, kompanijom "Integral Inženjering". Vrednost radova je oko 2,18 miliona evra, a rok za završetak radova je godinu dana, navodi se u saopštenju Koridora.

Posle izgradnje istočnog kraka Koridora 10, autoputa E-80, postojeća veza između državnih puteva Knjaževac–Temska–Dimitrovgrad i Niš–Pirot morala je biti ukinuta.

Koridori navode da su, uvažavajući zahteve meštana >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << 17 sela iz okoline Pirota i lokalne samouprave, izradili projektnu dokumentaciju, obezbedili sredstva iz ušteda u okviru Zajma Evropske banke za obnovu i razvoj i sproveli javnu nabavku za izgradnju veze navedenih državnih puteva, na istom mestu posle izgradnje autoputa između njih.

Izgradnjom Petlje "Sopot" rasterećuje se zona Petlje Pirot-Zapad, jer će deo lokalnog i tranzitnog saobraćaja koristiti ovu vezu.

Pored prednosti za lokalno stanovništvo, ostvaruje se najkraća i najbrža veza Bele Palanke i Pirota sa parkom prirode Stara planina, manastirom Temska, Knjaževcem, daje se podsticaj razvoju turizma i opštem napretku staroplaninskih sela i gravitirajućih delova Istočne Srbije.

Projektna dokumentacija predviđa izgradnju dve trokrake raskrsnice sa denivelisanom saobraćajnicom koja se preko nadvožnjaka ukršta sa autoputem E80. Dužina saobraćajne veze je 362 metra, navodi se u saopštenju.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Vasić: Veliki potez Koridora što je uvažio zahteve meštana i lokalne samouprave

Izvor: Danas, 27.Jan.2020

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić izjavio je danas za TV Pirot, povodom potisivanja ugovora  Koridora Srbije sa Kompanijom Integral inženjering o izgradnji petlje "Sopot" kraj Pirota , da je to veliki potez Koridora, što je uvažio zahteve i meštana i lokalne samouprave.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.