Izvor: JUGpress.com, 22.Maj.2023, 22:18

Poljoprivrednici iz Lebana na sajmu u Novom Sadu

LEBANE

Opština Lebane organizovala je posetu 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu za 40 poljoprivrednika sa teritorije opštine Lebane, zajedno sa upošljenicima iz poljoprivredne službe.

Sajam se održava od 20. do 26. maja, a ovogodišnja zemlja pertner je Italija.

U vreme trajanja ovog sajma predstaviće se 1.100 izlagača iz 26 zemalja, a posetioci će moći da pogledaju izložbe stoke, hrane i pića, a biće održani i stručni skupovi. Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tradicionalno je pokrovitelj  Nacionalne izložbe stoke, najveće izložbe tog tipa na Balkanu, a od pre nekoliko godina i izložbe genetskih potencijala. Godinama unazad podržana je i izložba organskih proizvoda i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, sa oznakom „Srpski kvalitet“ i kraft piva.

„Posetioci će imati priliku da vide različite vrste rasa konja, goveda, koza, ovaca, kao i neke autohtone vrste i one koje do sada nisu izlagane na ovakvim sajmovima“, rekla je državna sekretarka Dušanka Golubović. (kraj) JS/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.