Policija: U Medveđi u izbornom danu samo jedno vozilo bez tablica

Izvor: JužneVesti.com, 16.Sep.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija: U Medveđi u izbornom danu samo jedno vozilo bez tablica

Iako su građani prijavljivali vozila i džipove bez tablica koji su kružili Medveđom 8. septembra, u toku izbornog dana, iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštavaju da je tada policija zaustavila samo jedan automobil bez tablica, ali da je ono imalo probne oznake unutar vozila.

Kolone džipova, neki i bez tablica, koje su u toku izbornog dana snimili građani Medveđe, fotografije minimum 2 automobila koja nisu imala registarske oznake, dokaz su da tog dana u Medveđi nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << baš svi poštovali Zakon o saobraćaju. Međutim, prema tvrdnjama policije, prekršaja skoro da nije ni bilo.

Jedino vozilo koje je policija identifikovala bez tablica zapravo je imalo oznake sa kosovskog registarskog područja, a u skladu sa Briselskim sporazumom na administrativnim prelazima se vozačima izdaju probne oznake. U pomenutom slučaju u Medveđi policija je identifikovala vozača, utvrđeno je da je u vozilu imao privremene oznake Raške i da nije bilo ničega nezakonitog u njegovom kretanju ovim mestom - navode u saopštenju.

Bez komentara tih dana o džipovima bili su predsednik Izborne komisije Ivan Kostić i dosadašnji predsednik Opštine Nebojša Arsić koji su tvrdili da kolone automobila nisu videla, ali i da nikakve nepravilnosti zvanično nisu prijavljene.

Jedini komentar usledio je od funkcionera SNS i narodnog poslanika Dragana Šormaza koji je na svom Tviter nalogu objavio da su džipovi deo mašinerije vladajuće stranke koji “melju opoziciju”.

Podsetimo, za 25 odborničkih mandata nadmetalo se 6 stranaka - SNS “Aleksandar Vučić - zato što volimo Medveđu” koja je na listi sa SPS i JS, zatim PUPS, SRS, Partija za demokratsko delovanje - Fljorim Sahiti, lista “Svi za Medveđu” - Muharem Saljihu, kao i Srpska desnica Miše Vacića, opozicija je bojkotovala lokalne izbore, a iz Pokreta za razvoj Medveđe tražili su poništavanje izbora zbog mnogih nepravilnosti.

Zbog toga što je lider Srpske desnice Miša Vacić tokom izborne kampanje na društvenim mrežama postavio video u kojem pokazuje spisak onih koji u Medveđi primaju socijalnu pomoć, poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović pokrenuo je postupak protiv Crvenog krsta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.