Pokrenuta akcija prikupljanja novca za kupovinu opreme za kovid bolnicu u Surdulici

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jul.2020, 08:39

Pokrenuta akcija prikupljanja novca za kupovinu opreme za kovid bolnicu u Surdulici

Kako bi se pomoglo zdravstvenim radnicima i obolelima od korone u Surdulici, vranjsko Udruženje Odbor za ljudska prava pokrenulo je akciju prikupljanja novca za nabavku neophodne medicinske i zaštitne opreme. Potreban budžet za nabavku opreme je 638.000 dinara, a građani novac mogu donirati u narednih 57 dana, koliko će trajati humanitarna akcija.

Specijalna bolnica za plućne bolesti u Surdulici 29. juna postala je kovid bolnica, a do danas su u njoj smeštena 63 pacijenta. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << S obzirom na to da su kapaciteti bolnice popunjeni i da je sve manje zaštitnih sredstava, vranjsko Udruženje Odbor za ljudska prava pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći.

Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulici potrebna su 2 prenosiva EKG aparata, 10 pulsnih oksimetra, 3 beskontaktna termometra, 20 toplomera i rukavice za jednokratnu upotrebu. Okvirni budžet koji je potreban za nabavku ove opreme je oko 638.000 dinara - kažu u ovom Udruženju.

Oni koji žele da surduličkom kovid centru pomognu u borbi protiv epidemije virusa korona, novac mogu donirati onlajn preko platforme donacije.rs i slanjem SMS-a na 7300 (cena jedne poruke je 200 dinara).

Lekarski tim za celu bolnicu u Surdulici čini 9 lekara specijalista, od kojih je njih četvoro angažovano na kovid odeljenju, što ovdašnji zdravstveni radnici zbog sve većeg broja pacijenata i manjka opreme sve teže podnose. U ovoj vanrednoj situaciji, Specijalnoj bolnici, pored postojeće medicinske opreme kojom raspolaže, nedostaje oprema za hitno lečenje sve većeg broja obolelih od korona virusa, jer svakog dana rastu zahtevi za smeštaj novih pacijenata- kažu organizatori.

Dodaju i da će Grupa 484 i Norveška ambasada duplirati svaku donaciju do ukupnog iznosa od 60.000 dinara.

Više o samoj akciji prikupljanja novca za kovid bolnicu u Surdulici možete pročitati ovde.

Podsetimo, slična akcija pokrenuta je i u Vranju, a vodi je Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.