Počela grejna sezona, hladni radijatori onima koji nisu platili struju za podstanice

Izvor: JužneVesti.com, 15.Okt.2018, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela grejna sezona, hladni radijatori onima koji nisu platili struju za podstanice

I kalendarski je počela grejna sezona, a kako navode iz Gradske toplane, osim kotlarnice Somborska, svi toplotni izvori su jutros startovali na vreme. Radijatori bi trebalo da budu topli od 6 do 22 sata, ukoliko spoljna temperatura zahteva, kako bi u prostorijama bilo oko 20 stepeni.

Zbog toga, kako ističu iz Toplane, režim rada zavisiće isključivo od spoljašnje temperature.

Režim rada toplotnih izvora će zavisiti isključivo od spoljne temperature >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vazduha, tako da u svakom trenutku u prostorijama krajnjeg kupca bude propisana temperatura od 20 °C sa dozvoljenim odstupanjem od -1 °C do +2 °C - navode iz Toplane.

Sve nepravilnosti korisnici mogu da prijave u Uslužnom centru u Blagoja Parovića; Foto: JV/V. Milić Sve probleme u isporuci toplotne energije, dodaju, građani mogu da prijave na telefone 018/4239-188 i 0800/200-018, kao i u Korisničkom servisu Toplane u Ulici Blagoja Parovića, koji od oktobra radi svakog radnog dana od 7 do 19 sati, kao i subotom od 8 do 13 sati.

Kotlarnica Somborska zbog, kako su i ranije kazali, administrativnih problema oko prelaska sa mazuta na gas, i dalje nije u funkciji, a iz Toplane nisu precizirali kada će ti problemi biti rešeni.

Osim korisnika koji su povezani na ovaj toplotni izvor, grejanje nemaju oni koji nisu platili struju za zajedničku potrošnju, te ih je Elektrodistribucija isključila.

Tako će bez grejanja biti Dušanov bazar, korisnici u Mije Petrovića 4 i 4a, Vizantijski bulevar 12, Nade Tomić 16, Učitelj Milina 20, Sestre Baković 18, Nikole Kopernika 40 do 46, Radnih brigada 1 do 11, Bulevar dr Zorana Đinđića 109 do 117, Božidarčeva 26, 7. juli 28A i II proleterske brigade 20 i 22.

U ovim objektima JKP Gradska toplana nije u mogućnosti da isporučuje kvalitetnu isporuku toplotne energije, tako da je potrebno da upravnici stambenih zajednica uzmu učešće u rešenju ovog problema i izmire svoja dugovanja prema Elektrodistribciji - saopštili su iz Toplane.

Zbog havarije na toplovodu, dodaju, bez grejanja će, do sutra u toku dana, biti korisnici u Dragiše Cvetkovića 28A, 28B, 28C, 30, 32A, 32B, 47 i 47A.

Inače, poslednjih nedelju dana grejanja je bilo prepodne, jer su bile niske temperature.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.