Izvor: JUGpress.com, 15.Jun.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počasna članska karta NUNS-a reditelju Goranu Markoviću

BEOGRAD

Povodom godišnjice osnivanja NUNS-a, Izvršni odbor je doneo odluku da u ovoj godini za počasne članove proglasi Lasla Vegela, Gorana Markovića i Branislava Gutu Grubačkom, u znak priznanja za njihov doprinos ostvarenju ciljeva NUNS-a, a danas je u prostorijama Udruženja predsednik Željko Bodrožić uručio počasnu člansku kartu i plaketu proslavljenom reditelju i profesoru FDU-a Goranu Markoviću, koji zbog zauzetosti nije mogao da prisustvuje nedavnoj proslavi održanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u CZKD-u.

Bodrožić je podsetio da je cilj NUNS-a da slobodno novinarstvo i pluralistički mediji postanu neupitne činjenice, a da u ostvarenju ovog cilja Udruženje ima mnoge saborce, formalno izvan profesije, ali suštinski povezanih sa novinarstvom i medijima.

“Oni su na mnogo načina deo naše misije i vizije i zato je NUNS svojim Statutom predvideo imenovanje za počasne članove istaknute pojedince. Marković, Vegel i Grubački su dosegli visoke domete u svojim profesijama i uz to dokazali javnim delovanjem svoju etičnost i hrabrost i bili uvek za slobodu misli i reči”, izjavio je Bodrožić.

Zahvaljujući se na imenovanju, Goran Marković je rekao da mu je izuzetno drago što je postao počasni član udruženja koje dve i po decenije istrajava u zaštiti prava novinara i bori se za slobodne medije

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.