Pobednik Jagnjijade: Ovce na Staroj planini pasu čajeve! (VIDEO)

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Jun.2016, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobednik Jagnjijade: Ovce na Staroj planini pasu čajeve! (VIDEO)

Boban Jotić, dobitnik prve nagrade na ovogodišnjoj Jagnjijadi u Krupcu, odžanoj 15. maja, u razgovoru za Pirotske vesti otkriva tajnu pirotske jagnjetine i kako se priprema najukusnija jagnjetina.

Jotić je jagnjetinu pripremio u vurnji, onako kako se radilo vekovima unazad na našim prostorima. Po njegovim rečima, to je najbolji način pripreme vrhunske jagnjetine.

-Da bi se napravila ukusna jagnjetina mora prvo da se odabere kvalitetno jagnje. Mi smo ga uzeli >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << iz sela Braćevci, gde je veoma kvalitetna trava, praktično ovce pasu čajeve gore, tako da nismo mogli da omanemo. Jagnjetina traži prvo da bude zrelo meso i prirodne začine. Nikakvi praškasti začini ne smeju da se koriste i nikakava hemija, samo prirodni jer onda kvalitet mesa dolazi do izražaja-kaže Jotić za Pirotske vesti.

Boban je dobio nagradu i za vrhunski pripremljenu jagnjeću čorbicu, koja takođe predstavlja, po njegovim rečima, vrhunski specijalitet, koji je karakterističan za naš kraj.

Drugog i poslednjeg dana ovogodišnje Jagnjijade, održano je nadmetanje u pastirskim igrama, bogat kulturno-umetnički program, kao i takmičenje u pripremi najukusnije jagnjeće čorbice i drugih specijaliteta od jagnjetine.

VIDEO: PIROTSKE VESTI

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.