Pirotski srednjoškolci u uzvratnoj poseti Nemačkoj

Izvor: juGmedia, 06.Okt.2013, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirotski srednjoškolci u uzvratnoj poseti Nemačkoj

PIROT –  Sedmoro učenika četvrtog razreda Ekonomske škole iz Pirota i troje profesora nedelju dana bili gosti učenika i profesora Škole “Karl Teodor” iz Švecingena u Nemačkoj. Reč je o uzvratnoj poseti nemačkoj školi sa kojom Ekonomska škola saradjuje već tri godine. Tokom boravka u Nemačkoj imali su zajedničke radionice i časove , ali i brojne vannastavne aktivnosti. 

„Najvažnije je druženje i srećna sam jer sam stekla puno prijatelja prijatelja. To je najjači >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << utisak koji nosim iz Nemačke. Škola je jako lepa i opremljena. Volela bi da i mi imamo takve uslove za rad,  a čini mi se da su im i  časovi  jako zanimljivi. To polako usvajamo i mi“ , priča za juGmediu svoje utiske iz Nemačke  Jelena Živanović. Njeno mišljenje deli i školski drug Stefan Denčić kome su najzanimljiviji bili časovi engleskoh jezika.

Profesori ističu značaj razmene iskustva profesora i učenika između dve škole.

„Za nas je jako bitno što smo usvojili određene modele rada zasnovane na nekim njihovim principima. Konkretno kad je obuka u virtuelnom preduzeću. Bili smo na zajedničkim časovima. Isti je model rada i kod njih i kod nas. Veoma je značajno poznavanje jezika“, -kaže profesor engleskog jezika Ivana Stojanović.

V. d. direktora Ekonomske škole Snežana Stefanović kaže da učenici nemačke škole imaju praksu u firmama i dobijaju naknadu od 800 evra.

„Za nas je ova saradnja jako važna. Sve to je prevazišlo moja očekivanja. Nismo ni bili svesni sa kakvom školom sarađujemo. Elitna škola, profesori i učenici. Mnogo toga smo videli i pokupili neka nova znanja koja će nam koristiti“, kaže Stefanovićeva.

(kraj)paz/iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.