Pirotski opozicionari zakazali sednicu i pitaju vlast - Če doodite li da raspravljamo o važnim pitanjima?

Izvor: JužneVesti.com, 29.Mar.2024, 09:55

Pirotski opozicionari zakazali sednicu i pitaju vlast - "Če doodite li da raspravljamo o važnim pitanjima?"

Nakon je prošlog petka sazvala sednicu Skupštine grada na kojoj se nisu pojavili predstavnici vladajuće koalicije, odbornička grupa "Pirot protiv nasilja" zakazala je novu za danas. Traže da se raspravlja o važnim pitanjima, kao što su novi poslanik i besplatni udžbenici, a ističu da imaju prava da sazovu sednicu kao grupa koja ima više od 30% odbornika.
Pirotski opozicionari, kojih ima 20 od ukupno 56 odbornika, zakazali su za 22. mart sednicu lokalnog parlamenta, ali ona nije održana jer nije bilo kvoruma. Zato su je oni odložili za ovaj petak u 10 sati.
Mi ćemo i dalje poštujući Poslovnik, Statut grada i Zakon o lokalnoj samoupravi sazivati sednice Skupštine grada. Legitimno smo izabrani od strane...

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.