Pirotska policija: U oktobru zaplenjeno 146 grama i 119 komada droge i sprečen ulazak 1.154 migranta

Izvor: JužneVesti.com, 19.Nov.2023, 18:08

Pirotska policija: U oktobru zaplenjeno 146 grama i 119 komada droge i sprečen ulazak 1.154 migranta

Tokom oktobra ove godine, podaci su Policijske uprave u Pirotu, registrovano je 90 krivičnih dela što je za 15% manje u odnosu na isti mesec prethodne godine. Iz pirotske policije kažu da su od 23 krivična dela sa nepoznatim učiniocem, rasvetlili ukupno 11 čime su zadržali efikasnost (preko 48%), a zaplenili su 146 grama i 119 komada razne opojne droge. Nije bilo težih krivničnih dela, dodaju, a najveći broj je u vezi sa drogom, nasiljem u prodici i krijumčarenju migranata. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Broj krivičnih dela protiv imovine smanjen je za preko 56%, kažu iz policije.

U oktobru 2023. godine udvostručen je broj krivičnih dela sa učiniocem uhvaćenim na delu, što ukazuje na efikasnu prisutnost policijskih službenika na terenu - podaci su policije.

Otkriven je ukupno 1.831 saobraćajan prekršaj; foto: MUP U oblasti suzbijanja narkomanije - bilo je 26 zaplena, a zaplenjeno je 146 grama i 119 komada razne opojne droge, među kojom je najveća zaplenjena količina opojne droge hašiš (104 grama).

Uhapšeno je 17 osoba za 19 krivičnih dela u vezi sa drogom, od kojih je četrnaestoro uhapšeno.

U akciji suzbijanja iregularnih migracija, koja se sprovodi po nalogu ministra unutrašnjih poslova, od početka akcije, kontrolisano je 31.199 vozila i sprečen je ulazak 474 migranta. U oktobru 2023. godine, na području policijske uprave u Pirotu, uhapšeno je 12 krijumčara iregularnih migranata, a u saradnji sa pripadnicima Regionalnog centra prema Bugarskoj sprečen je ulazak 1.154 migranta, otkriveno je po dubini naše teritorije 808 iregularnih migranata, a 688 je smešteno u prihvatne centre Komesrijata - kažu u policiji.

I pored porasta broja registrovanih prekršaja od 25%, ističu iz policije, nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, a održani javni skupovi protekli su bezbedno.

Zahvaljujući preduzetim merama, odnosno stalnim prisustvom policijskih službenika u školama dok traje nastava nije bilo težih incidenata u i oko vaspitno-obrazovnih ustanova. Ovoj problematici poklanja se posebna pažnja i nizom preventivnih aktivnosti kroz edukaciju školske populacije i trenutnom realizacijom projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ - kažu u pirotskoj policiji.

U saobraćaju na putevima, kako u redovnim tako i u pojačanim kontrolama saobraćaja, otkriven je 1.831 saobraćajan prekršaj, za 3,5% više u odnosu na isti mesec prethodne godine (1.768).

Zahvaljujući maksimalnom angažovanju saobraćajnih policijskih službenika, smanjen je broj saobraćajnih nezgoda za 19%, dok je broj nastradalih lica isti (9). Pozitivna je činjenica da nije bilo poginulih lica, 4 osobe su zadobile teže, a 5 osoba lakše telesne povrede - dodaju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu će, i u narednom periodu, kako kažu, nastaviti da svojim zalaganjem u svim segmentima rada unapređuju sigurnost i bezbednost građana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.