Pirotska Tehnička škola dobija savremenu opremu za praktičnu nastavu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jan.2024, 13:12

Pirotska Tehnička škola dobija savremenu opremu za praktičnu nastavu

Naočare za virtuelnu i proširenu realnost, računar, setove za programiranje i drugu opremu dobiće Tehnička škola iz Pirota kao donaciju u okviru projekta "Obrazovanje za digitalnu ekonomiju" Fondacije Ana i Vlade Divac i NCR fondacije.

Od 124 prijavljenih škola izabrano je njih 9 koje će podeliti 3,1 milion dinara za kvalitetnije obrazovanje iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike, a pirotskoj školi pripalo je 434.470 dinara za kupovinu opreme.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Ovoga puta komisija se odlučila za veći broj stručnih škola koje će opremu koristiti za praktičnu nastavu u svakodnevnom radu, za razliku od ranijih godina kada su opremu dobijale uglavnom gimnazije i tehničke škole - rekla je Jelena Rakić, menadžerka projketa iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

Škole će dobiti opremu za održavanje savremene nastave i vannastavnih aktivnosti iz STEM oblasti (nauka, tehnologija, inžinjerstvo i matematika), a Tehnička škola Pirot će dobiti virtuelne naočare, kao i setove za programiranje, prigramabilnog robota, stabilizator za snimanje video-materijala i računar.

Ovo je još jedan u nizu uspeha za koji su zaslužni profesori Bojan Ćirić i Sanja Rančić, te im ovom prilikom najsrdačnije čestitamo. Radujemo se jer će u narednom periodu Tehnička škola biti regionalni centar novih tehnologija i što će naši učenici imati prilike da se obrazuju na najsavremenijim nastavnim sredstvima - kažu u školi.

Pored pirotske škole, opremu će dobiti i škole u Novom Pazaru, Subotici, Požarevcu, Zemunu, Ruskom Krsturu, Pančevu, Kraljevu i Beogradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Subotica: Hemijsko-tehnološka škola među devet škola koje dobijaju savremenu opremu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 18.Jan.2024

SUBOTICA – U okviru projekta „Obrazovanje za digitalnu ekonomiju“ koji realizuju Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija, u saradnji sa Centrom za promociju nauke, izabrano je devet srednjih škola širom Srbije koje će narednih meseci dobiti opremu za održavanje savremene nastave i vannastavnih...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.