Piroćanci se vraćaju u Prvu ligu Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jun.2019, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piroćanci se vraćaju u Prvu ligu Srbije

Kolo pre kraja Srpske lige Istok, fudbaleri Radničkog iz Pirota obezbedili su ulazak u viši rang, iako su na gostovanju u Lebanu osvojili samo bod (1:1). Ipak on je, uz poraz Temnića, bio dovoljan da se izabranici Marka Vidojevića sledeće sezone takmiče u Prvoj ligi Srbije.

Po teškom terenu u Lebanu koji je bio natopljen vodom, nakon bolje igre domaćina u prvom poluvremenu, Piroćanci su poveli u 50. minutu, golom najboljeg strelca lige Aleksandra Stojkovića. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Ipak, fudbaleri Radana izjednačili su golom iz jedanaesterca u 89. minutu i tako osvojili važan bod u borbi za opstanak.

Porazom od ekipe Rtnja (2:1), fudbaleri Temnića izgubili su trku za plasman u viši rang, te će se i naredne godine takmičiti u Srpskoj ligi.

Niške ekipe zabeležile su pobede - Car Konstantin je ubedljivim rezultatom (5:2) savladao davno otpisani Pukovac, dok je Sinđelić sa 2:0 pobedio Moravac iz Mrštana.

U najefikasnijem meču kola, leskovačka Dubočica savladala je Zaplanjac iz Gadžinog Hana (6:1), a u još jednom duelu južnjaka Jedinstvo iz Bošnjaca pobedilo je minimalnim rezultatom Budućnost iz Popovca.

Piroćanci će plasman u Prvu ligu Srbije proslaviti naredne subote na domaćem terenu, kada im u susretu poslednjeg kola dolazi niški Sinđelić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Radnički iz Pirota prvak

Izvor: JUGpress.com, 03.Jun.2019

LESKOVAC-LEBANE-PIROT..Kolo pre kraja prvenstvene trke za šampionskom titulom na srpskoligaškom ,,Istoku” razrešena je dilema koja će ekipa biti prva. U viši rang, u Prvu ligu Srbije plasirala se ekipa pirotskog Radničkog, koja je uspela i pored bodovnog zaostatka iz jesenje sezone da pretekne...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.