Piroćanci odabrali projekte koji će biti u budžetu za narednu godinu - dečiji mobilijar i autobuska stajališta

Izvor: JužneVesti.com, 26.Okt.2023, 12:41

Piroćanci odabrali projekte koji će biti u budžetu za narednu godinu - dečiji mobilijar i autobuska stajališta

Postavljanje dva autobuska stajališta u selu Sukovo i sređivanje i postavljanje dečijih mobilijara na igralištu u naselju Prčevac, predlozi su koji su dobili najviše glasova građana i koji su se našli u budžetu za 2024. godinu Grada Pirota.

Na poziv Gradske uprave da građani učestvuju u participativnom budžetiranju najpre je stiglo 49 predloga, potom je komisija odabrala 6 koji su ušli u uži izbor, da bi onda izbor opet bio na građanima da odluče koji će se realizovati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Na anketnim listićima i na sajtu ukupno je bilo 603 glasa, što je dosta manje od prošlogodišnjih 1.644, a najviše je dobio predlog koji se ipak neće na taj način realizovati - sređivanje platoa / parkinga ispred zgrade u Ulici Predraga Boškovića, koji je dobio 242 glasa.

S obzirom da je u međuvremenu Grad Pirot konkurisao kod Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za ovaj projekat, koji je predviđen da se radi u većem obimu radova, Grad će isti realizovati u 2024. godini iz izvora sredstava Ministarstva - kažu u Gradskoj upravi.

Tako je odlučeno da se predlozi ''Postavljanje dva autobuska stajališta sa nastrešnicom u selu Sukovo" i ''Sređivanje i postavljanje dečijih mobilijara na igralištu u naselju Prčevac'' uvrste u nacrt Odluke o budžetu za 2024. godinu, za šta je namenjeno 1,5 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.