Piroćanac prevario Amere za $492.000

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Jan.2016, 06:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piroćanac prevario Amere za $492.000

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su T.M. (41) iz Pirota, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo prevare, saopšteno je danas iz MUP-a.

Kako je navedeno,T.M. se tereti da je u toku januara 2015. godine, u saradnji sa drugim nepoznatim osobama, koristeći tehnike socijalnog inžinjeringa i uz korišćenje lažnih elektronskih naloga, lažno se predstavljajući kao vlasnik nepostojeće >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << kompanije iz Nemačke, od oštećenog pravnog lica iz SAD primio uplatu u iznosu od 492.000 američkih dolara, preko svog preduzeća.3

T. M. je potom taj iznos novca, umanjen za svoju proviziju, prosledio na račun drugog pravnog lica u Hong Kongu.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti priveden Posebnom tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u Beogradu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.