Pijanom lekaru Hitne pomoći određen pritvor do mesec dana

Izvor: juGmedia, 04.Maj.2018, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijanom lekaru Hitne pomoći određen pritvor do mesec dana

Lekaru Hitne pomoći Zdravstvenog centra u Vranju koji, kako se sumnjiči, nije mogao da pruži adekvatnu pomoć na terenu pacijentkinji koja je brzo preminula, jer je imao 1,2 promila alkohola u krvi, određen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju.

V.d. osnovnog javnog tužioca Milica Petković, kaže da je lekar N.S. saslušan u prisustvu branioca, a na predlog tužioca, sud >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je odlučio da mu se odredi pritvor do mesec dana.

„Očekujemo rezultate nalaza Zavoda za sudsku medicinu i kada ih dobijemo, moći ćemo da pružimo više informacija“, rekla je Petkovićeva.

Pacijentkinja iz naselja Sobina u Vranju, preminula je u noći između petka i subote nakon intervencije lekara, koji je, kako se tvrdi, bio pijan, a doktor je odmah nakon incidenta priveden.

O ovom incidentu obavešteno je ministarstvo i niška zdravstvena inspekcija, dok je lekar suspendovan sa posla sa zahtevom za otkaz, a odmah su smenjene načelnica Hitne pomoći u Vranju Danijela Ilijev i glavna sestra u ovoj službi.

Ovo je samo jedan u nizu incidenata u vranjskom zdravstvenom centru, kada je 5. januara ove godine istoj Službi hitne pomoći pacijent na auto-putu ispao iz vozila i poginuo, kasnije je osoblje ZC optuženo za smrt bebe, kao i za smrt  žene kojoj nije na vreme ukazana pomoć.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Lekaru Hitne pomoći UKINUT PRITVOR

Izvor: OkRadio.rs, 04.Maj.2018

Lekaru Hitne pomoći u Vranju N.S. ukinut je pritvor nakon novih okolnosti koje su utvrđene tokom istrage u slučaju smrti Perse Stojanović (68) iz naselja Sobina, potvrdio je OK Radiju branilac osumnjičenog, advokat Dragan Nikolić. Nikolić za OK Radio kaže da je pritvor ukinut rešenjem sudije...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.