Pet novih investitora zapošljava 6.000 radnika

Izvor: juGmedia, 21.Sep.2016, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet novih investitora zapošljava 6.000 radnika

NIŠ – Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je danas da bi pet novih investitora čiji se dolazak uskoro očekuje trebalo da u gradu otvore najmanje 6.000 radnih mesta.

Bulatović je rekao da je sa jednim od investitora, kompanijom „Imi“ već potpisan memorandum o razumevanju, dok se sa ostalima pregovara.

„Radi se uglnom o kompanijama iz oblasti auto industrije, elektronike i mašinstva. Sa njima pregovaramo po pitanju zemljišta i planskih dokumenata neophodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << za izdavanje gradjevinske dozvole“, kazao je Bulatović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima investitori čiji se dolazak očekuje zaposliće pre svega inženjere, a to je gradu posebno bitno jer bi se time zaustavio odlazak visokokvalifikovanih mladih ljudi u inostranstvo.

Bulatović je izjavio da su u toku pregovori i sa crnogorskom kompanijom „Akvatera solušns“ (Aquaterra solutions) koja je najavila izgradnju akva parka na lokaciji „Lozni kalem“, na ulazu u Nišku Banju.

„Sa njima smo se dogovorili da do 31. decembra završimo deo koji se odnosi na grad, odnosno deo koji se odnosi na izdavanje gradjevinske dozvole“, naglasio je Bulatović.

B. Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najavljene nove fabrike auto-industrije u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Sep.2016

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović potvrdio je najave premijera Aleksandra Vučića da će u Nišu biti otvorene fabrike, koje bi trebalo da zaposle oko 6.000 ljudi. Kako je kazao, reč je o automobilskoj industriji...Pred izbore u Beloj Palanci Vučić je, kako su preneli mediji, najavio otvaranje...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.