Najavljene nove fabrike auto-industrije u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Sep.2016, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljene nove fabrike auto-industrije u Nišu

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović potvrdio je najave premijera Aleksandra Vučića da će u Nišu biti otvorene fabrike, koje bi trebalo da zaposle oko 6.000 ljudi. Kako je kazao, reč je o automobilskoj industriji.

Pred izbore u Beloj Palanci Vučić je, kako su preneli mediji, najavio otvaranje fabrika na jugu zemlje. On je rekao da bi 4-5 investitora trebalo da dođe u Niš u narednih 6 meseci.

Gradonačelnik Bulatović je kazao da “zna o kojim investitorima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je reč”, ali nije otkrio koje kompanije dolaze, niti kada će početi da rade. Ipak, nagovestio je da su u pitanju fabrike koje će raditi “nešto slično kao kompanija IMI koja radi deo elektronske opreme za automobile”.

Pripreme su u toku i kada je u pitanju zemljište i planska dokumenta i sve ono što je neophodno za njihov doček. Priprema se sve što je neophodno za izdavanje građevinske dozvole i početak radova - kazao je Bulatović.

On je dodao da će u ovim kompanijama biti zaposleni visokoobrazovani kadrovi iz oblasti elektronike i mašinski inženjeri.

To nam je posebno bitno zbog našeg univerziteta i studenata koji svake godine završavaju studije. Sprečićemo ljude da odlaze iz zemlje, što je do sada bio običaj – dodao je.

On je podsetio da u Nišu rade 2 turske kompanije i najavio da će biti još investicija iz ove zemlje. Takođe, potpisan je memorandum sa fabrikom “Cooperatief IMI Europe” koja bi do kraja sledeće godine trebalo da bude izgrađena u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.