Pet novih investitora u Nišu zaposliće 6.000 Nišlija

Izvor: NiskeVesti.rs, 21.Sep.2016, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet novih investitora u Nišu zaposliće 6.000 Nišlija

Pet novih investitora čiji se dolazak uskoro očekuje trebalo bi da u Nišu da otvori najmanje 6.000 radnih mesta, rekao je novinarima gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Kako je istakao sa kompanijom „Imi“ je već potpisan memorandum o razumevanju, a sa ostalima se još pregovara.

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović najavio je pet novih investitora u Nišu koji bi trebalo da zaposli 6.000 Nišlija.
"Radi se o kompanijama iz oblasti auto industrije, elektronike >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << i mašinstva. Sa njima sada pregovaramo oko zemljišta i planskih dokumenata neophodnih za izdavanje građevinske dozvole", objasnio je Bulatović.
Prema njegovim rečima, investitori koji uskoro dolaze u Niš zaposliće inženjere, što je "našem gradu naročito važno jer bi se time zaustavio odliv mozgova odnosno odlazak visokokvalifikovanih mladih ljudi u druge zemlje".
„U toku su pregovori i sa crnogorskom kompanijom "Aquaterra solutions“ koja je najavila izgradnju akva parka na "Loznom kalemu", na ulazu u Nišku Banju. Sa njima smo se dogovorili da do 31. decembra završimo deo koji se odnosi na grad tj. na izdavanje građevinske dozvole", naglasio je Bulatović.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradonačelnik Niša najavljuje posao za 6.000 ljudi

Izvor: N1 televizija, 21.Sep.2016

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da bi pet novih investitora čiji se dolazak uskoro očekuje trebalo da u tom gradu otvori najmanje 6.000 radnih mesta...Bulatović je na konferenciji za novinare rekao da je sa jednim od investitora, kompanijom "Imi" već potpisan Memorandum o razumevanju,...

Nastavak na N1 televizija...

Pet novih investitora zapošljava 6.000 radnika

Izvor: juGmedia, 21.Sep.2016

NIŠ – Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je danas da bi pet novih investitora čiji se dolazak uskoro očekuje trebalo da u gradu otvore najmanje 6.000 radnih mesta...Bulatović je rekao da je sa jednim od investitora, kompanijom „Imi“ već potpisan memorandum o razumevanju, dok se...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.