Pet nova slučaja Koronavirusa među Srbima na KiM, ukupno 22 inficiranih (FOTO)

Izvor: KMnovine.com, 05.Apr.2020, 11:04

Pet nova slučaja Koronavirusa među Srbima na KiM, ukupno 22 inficiranih (FOTO)

Situacija na severu KiM povodom svetske pandemije korona virusa


   
U periodu između dva policisjka časa u Domu zdravlja u Kosovskoj Mitrovici vrše se testiranja na Korona virus / Foto: KM Novine    












>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com <<






U zadnja 24 sata (do 15 sati 4. aprila, subota) još pet osoba zaraženo je Koronavirusom u sredinama sa većinski srpskim stanovništvom na KiM, - saopšteno je danas na konferenciji za štampu Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici.

Od pet najnovijih zaraženih tri osobe su iz Kosovske Mitrovice a dve iz Zvečana. Oboleli su u stabilnom stanju, a prvih 13 zaraženih, sa lakšim simptomima, biće smešteni još danas u Studentskom centru, preuređenom za smeštaj onih sa lakšom kliničkom slikom.

U Domu zdravlja u Kosovskoj Mitrovici sprovodi se testiranje na Korona virus, čemu su prisustvovali i saradnici KM novina. Veliki broj građana je ozbiljno shvatio preporuke i dolazi da proveri jesu li pozitivni, to jest, da li su inficirani ovim virusom.

   
Dom zdravlja, testiranje na Korona virus, obavezna oprema a nažalost i neizvesnost u pogledu - Kosovska Mitrovica, subota 04. april / Foto: KM Novine    



   
Objekat u kome se vrši testiranje na Korona virus, Kosovska Mitrovica, subota 04. april / Foto: KM Novine    



   
Do trenutka testiranja prisutni su strah i neizvesnost a tek tada postaju najjači dok se očekuju rezultati , neizvesnost 04. april - Kosovska Mitrovica, subota 04. april / Foto: KM Novine    










 
Kako je Krizni štab saopštio u Kosovskoj Mitrovici je ukupno zaraženo 14, u Zvečanu šest (6), u Leposaviću je broj zaraženih dva (2), od kojih je jedna osoba, inače težak bubrežni bolesnik, preminula.

Na centralnom Kosovu zaražena je jedna osoba, tako da je ukupan broj trenutno zaraženih na KiM u sredinama u kojima žive Srbi 22.

Krizni štabovi Kosovske Mitrovice i Zvečana doneli su odluku da ove dve opštine zbog novog broja obolelih o Kovid-19, budu od, 3. aprila (petak) od 18 časova u karantinu do daljeg.

Piše: Zoran Vlašković



   
Kosovska Mitrovica, subota 4. april,  15.00 sati / Foto: Zoran Vlašković    



   
Most na Ibru bez prolaznika / Foto: Zoran Vlašković    



   
Subota, popodne,  ulice bez saobraćaja / Foto: Zoran Vlašković    



   
Šetalište  bez prolaznika / Foto: Zoran Vlašković    



   
Šetalište, subota 4. april- 15 sati / Foto: Zoran Vlašković    



   
Vanredno stanje, ulice puste / Foto: Zoran Vlašković    




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ðurić: U srpskim sredinama ČETIRI NOVA SLUČAJA zaraze, ukupno 27

Izvor: Blic, 05.Apr.2020

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovane su četri novoobolele osobe od korona virusa, a ukupan broj zaraženih je 27, od kojih je jedan pacijent preminuo, saopštio je danas direktor vladine kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.