Perišić:Postoje garancije za gradnju „Novog Niša“

Izvor: juGmedia, 24.Okt.2014, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perišić:Postoje garancije za gradnju „Novog Niša“

NIŠ – Gradonačelnik Zoran Perišić demantovao je danas svog zamenika Ljubivoja Slavkovića koji je na sednici Skupštine grada, ali i u izjavama za medije, rekao da su prilikom zaključivanja ugovora sa američkom kompanijom „Klin ert kapital Srbija“ načinjeni ozbiljni propusti.

Slavković je izjavio da ne postoji bankarska garancija da će američka kompanija izgraditi „Novi Niš“ na prostoru kasarne „Bubanjski heroji“. On takođe tvrdi da na ugovor o koji je potpisao >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << tadašnji gradonačelnik Miloš Simonović mišljenje nisu dali ni javni pravobranilac ni Uprava za imovinu.

Gradonačelnik Niša, međutim tvrdi da bankarska garancija postoji, kao i mišljenje Gradskog javnog pravobranilaštva.

„Bankarska garancija za investiciju kompanije „Clean earth capital“ postoji. Izdata je 18. aprila 2012. godine i važeća je četiri godine, a administrator garancije je Narodna banka Srbije. Postoji i mišljenje Gradskog javnog pravobranilaštva“, rekao je dr Perišić.

On se izvinio kompaniji„Klin ert kapital“ i naglasio da će izvinjenje uputiti i zamenik gradonačelnika, kao i da će ono biti dostavljeno medijima.

„Žao mi je ako je bilo ko mogao da pretrpi štetu, kompanija “Clean Earth capital” ili grad. Siguran sam da nije bilo loše namere i siguran sam da je ovo nešto što je razrešilo nesporazum i da su dati odgovori na sva postavljena pitanja“, kazao je dr Perišić.

Prema njegovim rečima problem je nastao zbog različitih arhiva koje imaju u Gradskoj kući i Upravi za imovinu, ali se na kraju ipak pokazalo da sporni dokument postoji.

Perišić je potvrdio da se kasni sa obavezama prema Vojsci Srbije, kojoj je grad, na ime tog zemljišta, dužan 21.000 kvadrata stambenog prostora. Kako je istakao Perišić, Niš nema stambeni fond kojim bi to mogao da nadoknadi, ali je sa Vojskom dogovoreno odlaganje obaveze, što će se rešiti aneksom ugovora.

„Jedan od razloga zbog kojeg se kasni za završetkom “Novog Niša” je i sporost birokratije na lokalu. Bilo je neverovatnih problema. Više puta sam stavljao primedbe na rad gradskih uprava i birokratije. Žao mi je što se svaki put mora završiti intervencijom gradonačelnika, zamenika ili većnika“, kazao je dr Perišić.

On je istakao da je tek juče rešen problem sa “Jugoistokom” koji je onemogućavao investitore da završe rušenje objekata na prostoru nekadašnje kasarne.

„Problemi koji postoje, sa naše strane, biće maksimalno ubrzani. Ja ću se, a to sam obećao i Filipu Beju, maksimalno angažovati da svaki problem da bude rešen što pre“, rekao je dr Perišić.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.