Izvor: JUGpress.com, 01.Jul.2022, 12:51

Pazite gde se parkirate, Oko sokolovo je na niškim ulicama

NIŠ

Na niškim ulicama od prvog jula nepropisno parkirana vozila kontroliše „Oko sokolovo“. U početku će vozačima deliti opomene, a od 1. avgusta kreće kažnjavanje, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na predstavljanju ovih vozla kojih u gradu ima dva. Predstavljanju su prisustvovali i v.d. direktora JKP „Parking servis“ Dejan Dimitrijević kao i koordinator Komunalne milicije u Nišu Dejan Kovačević.

„Cilj uvođenja Oka sokolovog svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << nisu kazne već uvođenja reda u saobraćaju Niša obzirom na to da je mnogo automobila na ulicama i verujem da će ova vozila da nam pomognu da regulišemo saobraćaj, da autobusi konačno krenu žutom trakom na bulevarima gde je ima, da taksisti, takođe, imaju svoj deo na bulevarima i da kada su jutarnji i popodnevni špic saobraćaj nesmetano funkcioniše“, kazala je Sotirovski nadajući da će za mesec dana probne vožnje mnogo toga da se promeni.

                                 Dejan Kovaćević, koordinator Komunalne milicije u Niši  je istako da će rad Oka sokolovog rešiti problem nepropisnog parkiranja u gradu.

                                „Prvih mesec dana Oko sokolovo počeće sa preventivnim snimanjem. Ljudi će  dobijati opomene na svoje kućne adrese da su nepropisno parkirali svoj automobil. Od 1.avgusta krenuće se sa kađnjavanjem. Sve kazne u gradu za nepropisno parkiranje su 5.000 dinara, a ukoliko vlasnik automobila kaznu plati u roku od 8 dana ona je upola manja, 2.500 dinara“, kazao je Kovačević.

                               Prema njegovim rečima nepropisno parkiranje i kada se automobil nalazi na kolskom ulazu odnosno ulazu u dvorište. Samo vozilo, kazao je Kovačević, čiji je vlasnik i vlasnik kuće ili garaže može da uđe ili prođe ali i ne  daparkira na žutoj traci jer se i to podvodi pod prekršaj.

                             „Vozač koji se zasutavi na četiri migavca na ulicama takođe pravi prekršaj jer stvara usko grlo i ometa normalno odvijanje saobraćaja. To je, takođe, prekršaj“, dodao je Kovačević.

                                 Dodao je da Komunalna milicija ima odličnu komunikaciju sa građanima i uvek apeluje na građane da poštuju komunalni red.

                            „Uvođenjem sistema Oko sokolovo prelazimo na novi sistem rada elektronske  kontrole i naplate parkiranje što predstavlja modernizaciju rada Parking servisa u skladu sa tendencijom Gradske uprave da digitalizuje sve gradske usluge“, kazao je Dejan Dimitrijević.

                             On je istako da Parking servis aktivno učestvuje u pokretanju inicijativa za pronalaženje novih lokacija kao i za izgradnju novih parking mesta.

                             „U protekle tri godine otvorene su tri garaže u gradu, a spremljena je još jedna konstrukcija tipa garaže na Sinđeličevom trgu. Trenutno se radi na pronalaženju lokacije za postavljanje ove garaže u saradnji sa gradskim urbanistom“, dodao je Dimitijević.

                              Prema njegovim rečima trenutno u Nišu ima oko 3600 parking mesta. U poslednjih nekoliko godina broj parking mesta je povećen za 15 posto. Prošle godine je Parking servis po nalogu Saobraćajne policije uklonio 7.000 nepropisno parkiranih automobila.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.