Izvor: JUGpress.com, 30.Nov.2021, 20:46

Pacijentu iz Poljske obavljena komplikovana operacija u Opštoj bolnici Leskovac

LESKOVAC

Jednu od najsloženijih operacija na odeljenju Urologije leskovačke Opšte bolnice izveo je dr Milan Petrović uz asistenciju ds Slavoljuba Mladenovića. Oni su za tri sata, koliko je trajala operacija, pacijentu odstranili bešiku sa tumorom i napravili novu bešiku koristeći debelo crevo. Dr Petrović kaže da je operacija prošlo bez problema. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

„Kod ovakvih vrsta tumora jedini pravi lek je ono što smo uradili. Drugi način je izvlačenje stoma, odnosno kesa, ali pacijent nije želeo takvu vrstu lečenja. Inače, mi ovakve vrste operacija radimo desetak godina unazad, zahvaljujući akademiku Hadži Đokiću koji u svetu ima najveću seriju ovakvih operacija. Uradili smo desetak ovakvih operacija do sada. One nisu česte, jer u ovom slučaju tumor mora da bude u samoj bešici, a odstranjivanjem bešike on je praktično izlečen.“

Interesantno u ovom slučaju je da se radi o pacijentu iz Poljske, 75-godišnjem Jereneušu Rogavu iz mesta Volbrom kod Krakova, koji je u martu operisan u Poljskoj. Urađena mu je laserska operacija tumorske bešike, ali se tumor ponovo pojavio, te su mu lekari u Poljskoj preporučili operaciju sa postavljanjem kesa, na šta Rogav nije pristao. Tokom posete prijatelju Ljubiši Dičiću u Nišu, došlo je do komplikacija, pa je Dičić u razgovoru sa prijateljima koji su lekari dobio preporuku za doktora Petrovića, kao veoma stručnog za ovakve stvari.

„Dobro se osećam, prošlo je dve nedelje od operacije i danas napuštam bolnicu kao zdrav čovek“ rekao je Jereneuš Rogav.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Uspeh leskovačkih urologa

Izvor: Danas, 30.Nov.2021

Na odeljenju Urologije leskovačke Opšte bolnice hirurg Milan Petrović je, uz asistenciju Slavoljuba Mladenovića, uradio jednu od najsloženijih operacija i pacijentu, koji je došao iz Poljske, odstranio je bešiku sa tumorom i napravio novu bešiku koristeći debelo crevo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.