Izvor: JUGpress.com, 19.Mar.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG poziva da IFJ i EFJ da formiraju nezavisnu komisiju koja će oceniti stepen slobode medija

BEOGRAD

Pokret slobodnih građana poziva da Međunarodna federacija novinara (IFJ) i Evropska federacija novinara (EFJ), koje su juče osudile upad u RTS, formiraju nezavisnu komisiju koja će oceniti stepen slobode medija u Srbiji i naročito istinitost, blagovremenost i tačnost informacija koje se plasiraju preko našeg Javnog servisa i svih drugih medija koji imaju nacionalnu frekvenciju, navodi se u saopštenje PSG.

“Nezavisna komisija bi bila dužna da u šest meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << prati i izvesti IFJ, EFJ, Evropski parlament, Evropsku komisiju i OEBS o stanju slobode medija u Srbiji i daju smernice za dalje delovanje.

PSG smatra da je upad građana u RTS potpuno opravdan s obzirom da je ova medijska kuća mnogo detaljnije izveštavala sa protesta koji se dešavaju u Francuskoj, nego sa onih koji se već tri meseca održavaju u preko sto gradova u Srbiji. Novinari ove medijske kuće ni na koji način nisu bili ugroženi, a jedini zahtev koji su demontranti za njih imali jeste da svoj posao rade prema Kodeksu novinara Srbije.

Posebno ukazujemo na značaj rečenice iz saopštenja IFJ i EFJ da je nedopustiv upad u prostorije bilo kog medija u demokratskoj zemlji. Srbija nije demokratska zemlja, slobodnih izbora nema, a čak je i prema oceni organizacije „Fridom haus“ proglašena za delimično slobodnu zemlju”, navodi se u ovom saopštenju.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

PSG poziva međunarodne federacije novinara da formiraju nezavisnu komisiju

Izvor: RTS, 19.Mar.2019

Pokret slobodnih građana poziva da Međunarodna federacija novinara (IFJ) i Evropska federacija novinara (EFJ), koje su juče osudile upad u RTS, formiraju nezavisnu komisiju koja će oceniti stepen slobode medija u Srbiji. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.