PRESEDAN Odluka o medijskim projektima pred kamerama!

Izvor: juGmedia, 28.Jun.2016, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRESEDAN Odluka o medijskim projektima pred kamerama!

NIŠ – U niškom Media i reform centru danas u u 11 časova otpočeo je sastanak na kome konkursna komisija treba da donese odluku o medijskim projektima koji će biti sufinansirani iz budžeta grada Niša.

Očekuje se da sednica potraje  do večernjih sati jer su na konkurs pristigla 53 projekta, a članovi komisije treba da odluče o raspodeli 68,2 miliona dinara.

Sednica komisije se direktno prenosi i svi zainteresovani mogu da je prate u prostorijama Media i reform >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << centra, što predstavlja presedan u dosadašnjoj praksi rada ovakvih komisija u našoj zemlji.

Načelnik Uprave za kulturu Nebojša Stevanović rekao je  da se sastanak komisije direktno prenosi kako bi se ozbebedila transparentnost.

Novinari prate rad komisije

Stevanović je izjavio da su odluku o snimanju sednice zajedno doneli članovi konkursne komisije i predstavnici Uprave za kulturu i grada Niša.

Komisija i predstavnici Uprave za kulturu nisu se složili sa zahtevom Lokalnog antikorupcijskog foruma i Udruženja predstavnika skupštine stanara da sastanku prisustvuje i predstavnik LAF-a.

Prema Stevanovićevim rečima komisija je nezavisno telo i za vreme njenog rada, po zakonu, nema razgovora i  postavljanja pitanja.

„Po Zakonu o dostupnosti informacija po okončanju sednice moći će da se dobiju sve potrebne informacije“, istakao je Stevanović.

Konkurs za sufinansiranje medijskih projekata u Nišu ponovljen je prošlog meseca zbog toga što su svi članovi prvobitno izabrane konkursne komisije podneli ostavku.

Predsednik novoizabrane konkursne komisije je profesor Pravnog fakulteta u Nišu Slaviša Kovačević, a članovi su medijski stručnjaci Dejan Miladinović, Mitko Jakovlevski, Sladjana Aleksić i Katarina Filipović.

Biljana Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U toku uživo sednica o dodeli finansija medijima i njihovim projektima u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Jun.2016

U Nišu je u toku uživo sednica u Media i reform centru, na kome bi konkursna komisija trebla da donese odluku o raspodeli medijima na osnovu projekata koji će biti sufinansirani iz budžeta grada Niša...Ovo se u javnosti gleda kao veliki napredak u transparentnosti donošenja odluke u vezi sufinansiranja iz...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.