PK Železničar: Leskovik, 2 puta

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Apr.2016, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PK "Železničar": Leskovik, 2 puta

Zvuči pomalo nestvarno, ali deslo se nešto što zaslužuje pažnju i sve pohvale.

Naime, troje  mladi planinari članova  PK ŽELEZNIČAR iz Aleksinca, uspeli su da urade nešto što verovatno niko pre njih nije. Leskovik je ispenjan dva puta za jedan dan!

Ideja o dvostrukom usponu na Leskovik, odavno se provlačila kroz ideje mladih planinara, a pravi trenutak za ostvarenje, bio je dan planinarskog sastanka, sreda.

Za uspon i silazak korišćene >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << su postojeće staze koje se nalaze sa južne i zapadne strane planine. Tokom ove neverovatne planinarske avanture savladana je visinska razlika od 1540 m, a dužin staze kojom su se kretali planinari bila je 22 km.

Pohvale za ovaj podvig zaslužuju: Jelena Jonić,  Slobodan Đorđević i Vlada Stojanović.

Predstojećeg vikenda planinari ovog kluba putuju na Republičku planinarsku akciju koja će se održati na planini Ostrici, koja se nalazi nedaleko od Čačka.

Aleksinačke vesti

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.